Și anul acesta ‘Corabia de Aur’ se lansează la apă. Încep înscrierile la Festival

0
1651

La începutul toamnei, în Corabia va fi sărbătoare. Orașul de la Dunărea va marca 424 de ani de atestare documentare – ZILELE ORAȘULUI CORABIA, Ediția a X-a, 1598-2023, dar și cea de a XLVIII a ediție a Festivalului Național de Muzică Populară și Ușoară – „CORABIA DE AUR”.

Tinerii interpreţi cu vârste cuprinse între 14 şi 30 de ani din întreaga ţară , aflați la început de carieră,  sunt aşteptaţi în perioada 22-24 septembrie la festivalul „Corabia de aur”. Concursul va avea şi anul acesta două secţiuni: interpretare muzică populară şi interpretare muzică uşoară, iar în competiţie nu vor putea intra grupuri muzicale.

Așteptăm inscrierea concurenȚilor la cele două secțiuni, muzică populară și muzică ușoară.- cazarea și masa concurenților- suportate de organizatori;- Trofee „Corabia de Aur” pentru cele două secțiuni;

-juriul – personalitati în domeniul culturii și al muzicii precum Titus Andrei, Daniela Roxana Gibescu, Daniela Călineț ,.Acompaniament – Orchestra „Doina Oltului”, dirijor – Cristi Dumitru, anunță organizatorii.

Concursul se adresează tinerilor soliști de muzică populară și ușoară din toată țara cu vârsta cuprinsa între 16-35 ani și are ca scop descoperirea sivalorificarea talentelor muzicale si interpretative.

Potrivit organizatorilor, concurenții de la secțiunea muzică populară vor interpreta in concurs două melodii, din care una, obligatoriu, să fie fără acompaniament orchestral (doina, balada), specifice zonei pe care o reprezintă.Concurenții de la secțiunea muzică ușoară vor interpreta în concurs două melodii, din care una, obligatoriu, să fie din repertoriul românesc.

Festivalul Național ,, Corabia de Aur” este un concurs de interpretare individula iar câștigătprii trofeului „Corabia de aur” din edițiile trecute nu mai pot concura.

Concurenții de la muzică populară vor fi acompaniați de orchestra Ansambului Profesionist ,,Doina Oltului” din Slatina, iar concurenții de la muzica ușoara vor deține CD-uri cu negative de bună calitate ale pieselor-pe care le interpretează.

Juriul va acorda  premii în valoare de peste 12.500 de lei. Trofeul ,, Corabia de Aur” la secțiunea de muzica populară – 3.000 lei. De altfel aceași valoare va avea și Trofeul,, Corabia de Aur” la secșțiunea de muzica ușoară.

Pentru fiecare secțiune se vor acorda:Premiul I – 2.000 lei;Premiul II – 1.500 lei; Premiul III – 1.000 lei; Premiul special ,, Gelu Barabancea” – la sectiunea muzica populara – 500 lei; Premiul special ,, Jean Dasoveanu” – la sectiunea muzica usoara – 500 lei; Premiul special „Mitu Bucuresteanu” – 500 lei; Se va mai acorda, indiferent de sectiune: Premiul de Popularitate – 500 lei;

Inscrierea la concurs se face pe baza FIȘEI DE CONCURS  sau telefonic. Fișele de concurs vor fi expediate pe adresa:PRIMARIA CORABIA , Str. Cuza Voda, nr.54, cod 235300 Corabia , judetul Olt, Sau pe urmatoarea adresa de e-mail: cultura.corabia@yahoo.com Persoane de contact:Trandafir Mirela, tel. 0747774581 Dimulescu Ramona Diana, tel. 0748903403.Inscrierile se vor primi pana la data de 10 septembrie 2023, au anunțat organizatorii.

Redactor : Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here