Lucrarile de la Podul de la Verguleasa sunt în grafic

0
1478

Lucrările de la podul de peste râul Olt, DN 67B, km 119+236, în aproprierea localității Verguleasa sunt în grafic. La inceputul lucrării, prefectul de atunci, Florin Homorean da asigurări că circulația pe pod va fi reluată până la începerea școlii.

Se pare că acest lucru va fi posibil iar chinul oamenilor din zonă va lua sfârșit.

In acest moment, DRDP Craiova anunță că antreprenorul a efectuat lucrări de demolare trotuare și demontare parapet pietonal.

Totodată, în prezent se lucrează la refacerea grinzii perimetrale, care va avea o lungime totală pe ambele sensuri de 800 m.l. (320m.l. sunt deja realizați) Se mai lucrează la debitarea asfaltului de pe margini pentru a se putea reface grinda perimetrală iar în paralel se montează parapetul.

Săptămâna aceasta se va freza vechiul covor asfaltic și se va așterne un strat nou de uzură, ulterior vor începe și lucrările de montare a dispozitivelor de acoperire a rosturilor de dilatare și montare a parapetelui de beton pe pod și pe rampe.

„Antreprenorul are o mobilizare bună, graficul de lucrări asumat este respectat și sunt sigur că, așa cum am promis, circulația se va relua, în condiții de siguranță, până la începerea cursurilor școlare. Lucrarea este monitorizată permanent de angajații SDN Slatina și DRDP Craiova” a transmis Directorul Regional al DRDP Craiova, Cosmin Călin

Podul peste râul Olt s-a închis în prima decadă a lunii martie 2023, după ce bucăți din trotuar au căzut în râu. S-a decis că participanții la trafic nu ar mai fi în siguranță, așa că inițial s-a propus să se circule cu restricții, ulterior traficul fiind închis complet. Oamenii din zonă au protestat in mai multe rânduri sătui să circule pe rutele ocolitoare mai lungi.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here