Salubris va ridica gunoiul oltenilor. În martie va începe ridicarea gunoiului

0
1699

Problemele primarilor olteni cu privire la ridicarea și depozitarea deșeurilor menajere s-au încheiat. Consiliul Județean a anunțat că a fost semnat ”Contractul de delegare prin concesiune a gestiunii activităților de colectare și transport a deșeurilor municipale și altor fluxuri de deșeuri, componente ale serviciului de salubrizare de pe raza județului Olt”.

Astfel că, Sistemul Integrat de Management al Deșeurilor din județul Olt, proiect implementat de către instituție, prin accesarea de fonduri europene în cadrul Programului Operațional Sectorial – Mediu, în valoare de peste 38 milioane euro devine operațional. Operatorul desemnat, în urma licitației publice, este SC Salubris SA, iar durata contractului este de 8 ani.

Potrivit reprezentanților CJ Olt semnarea acestui contract: „este un pas important pentru buna desfășurare a activității de salubrizare în județul Olt fiind vorba de un contract, cu un operator unic, care deservește toate cele 112 localități. Se va realiza colectarea din ”poartă în poartă”, în zona locuințelor individuale, și la ” punct fix”, în cazul blocurilor de locuințe. Prin contract, este prevăzut ca operatorul de salubriuzare să pună la dispoziția cetățenilor 90 de mii de pubele pentru deșeuri menajere”.

Firma caștigătoare a contractului are la dispozitie trei luni pentru a demara lucrările.

Conform unor reprezentranți ai firmei Salubris ridicarea efectivă a gunoielor va începe cel târziu în a doua parte a lunii martie anul viitor. În timpul acesta firma se va pregăti cu toate utilajele necesare, dar și forța de muncă. În momentul de față, peste 40 de locațități din Olt, printre care toate orașele au semnate contracte de salubrizare cu firma Salubris.

Redactor : Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here