Trei elevi au rezultat pozitiv la testul de salivă. Școlile mai au doar 28.000 de teste pentru luni

0
1468

Astăzi, elevi din Olt au făcut pentru a doua oară testele de salivă. Trei elevi au avut rezultate pozitive pentru COVID-19, în urma testului de salivă.

Potrivit inspectorului general al ISJ Olt, Victor Iacobescu, cei trei elevi sunt din Slatina și Deveselu.

“Avem trei cazuri depistate pozitiv la testul de salivă la școala din Deveselu sunt doi elevi din clasa a III-a și a IV-a, iar la școala “Vlaicu Vodă” din Slatina este un elev din clasa a VIII-a. Ei vor fi testați PCR iar în funcție de rezultatul acestuia se va decide dacă vor fi carantinați, iar clasa va intra în online”, a declarat Iacobescu.

Reamintin că, după prima testare pe bază de salivă de luni, cinci elevi au avut rezultatul pozitiv, iar în urma testului PCR la trei dintre ei rezultatul a reișit negativ. Astfel că, aceștia s-au întors fizic în bănci, alături de colegii lor. Restul elevilor testați urmează să refacă PCR-ul pentru că rezultatul a fost unul neconcludent. Potrivit unor surse din ISJ, în acest moment în școlile din Olt mai sunt 28.000 de teste. Acestea sunt insuficiente pentru testarea tuturor elevilor ce ar trebui să aibă loc luni.

Ministerul a anunțat că testarea elevilor se face de două ori pe săptămână, luni şi joi. Aceasta a fost prima săptămână, iar mâine elevii ar trebui să primescă noi teste.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here