Sindicatele cer organizarea unei sesiuni speciale a Concursului pentru directori. Barbu: În Olt nu avem, momentan, cazuri de COVID printre candidați

0
1557

Mai sunt cinci zile și cei peste 200 de candidați înscriși la Concursul pentru directori școlari vor intra în sălile de concurs. Doar că Sindicatele își fac griji că mulți dintre ei vor fi declarați ,,RESPINȘI,, din cauza infectării cu SARS CoV 2 sau carantinării .
Potrivit liderului SIP Olt, Ionel Barbu, sindicatele cer organizarea unei sesiuni extraordinare pentru proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcțiilor de director/director adjunct.
,,Așteptăm răspuns din partea ministerului. Noi am propus ca sesiunea special să fie în perioada 22-26 octombrie. Astfel de cazuri au fost semnalate în țară. În Olt, momentan nu au fost anunțate cazuri,, a declarat Ionel Barbu, președinte SIP Olt.
Potrivit sindicaliștilor, în țară mai multe cadre didactice înscrise la concurs riscă să piardă acest drept după ce au fost infectați sau au fost contacți ai unor persoane infectate.
„Din informațiile primite de la organizațiile afiliate am aflat că la nivel național sunt mulți candidați înscriși la concurs – admiși în urma evaluării dosarelor, care se află în imposibilitate de prezentare la proba scrisă deoarece sunt confirmați pozitiv la infecția cu SARS-CoV-2 (chiar vaccinați fiind), sau au fost desemnați de DSP ca fiind contacți direcți pentru persoane infectate, astfel că se află în carantină/izolare”, susțin reprezentanții Federației Sindicatelor Libere din Învățământ și ai Federației Sindicatelor din Educației „Spiru Haret”.
Concursul de directori de școli, proba scrisă, are loc săptămâna viitoare, vineri, pe 15 octombrie, potrivit calendarului oficial.
„Ținând cont și de situația epidemiologică actuală, vă solicităm respectuos analizați posibilitatea reglementări susținerii, de către acești candidați, a probei scrise la o dată ulterioară celei de 15 octombrie 2021. Apreciem că este posibilă organizarea unei sesiuni extraordinare a probei scrise (care să includă desfășurarea probei, afișarea rezultatelor, depunerea contestațiilor, soluționarea contestațiilor și afișarea rezultatelor finale) în perioada 22 – 26 octombrie 2021, astfel încât respectivii candidați să-și înregistreze opțiunile pentru unitățile la care candidează până la data limită de 27 octombrie 2021, prevăzută în calendar”, se arată în cererea depusă la cabinetul ministrului.
Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Olt pentru cele concurs 163 de posturi de director și 38 de adjuncti s-au înscris 243 de candidați.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here