Noua Esplanadă a Slatinei este aproape gata

0
2425

Lucrările la noua Esplanadă a Slatinei se apropie de final. Se lucrează intens , muncitorii fac ultimele finisaje la fântânile arteziene, au fost amenajate  spații verzi.

Zilele acestea s-a introdus sistemul de iluminat. Spațiul beneficiind de un sistem cu mai multe corpuri de iluminat. Numai trecerea catre Expo-Parc va fi iluminata cu peste 50 de corpuri în formă de glob.

Potrivit proiectului, noua Esplanadă va avea 4 rânduri de alei, 2 zone de fântâni arteziene care în acest moment sunt în proporție de 90% gata. Cei peste 70 de arbori au fost plantați, ca de altfel și gazonul. Totodată, a fost finalizată și rampa pentru persoanele cu dizabilități, care acum vor putea să treacă și în partea de parc. Urmează să fie puse dalele de tip piatră cubică, iar în ultimă fază vor fi amplasate 31 de  bănci stradale, 12 bănci cu jardinieră, 31 coșuri de gunoi și 10 suporți de bicicletă.

Potrivit reprezentanților Primăriei Slatina lucrările vor fi finalizate în această toamnă. Valoarea contractului este de 9,5 milioane lei, fără TVA.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here