Un nou pod peste Olteț, leagă Șopârlița de Dobrun

0
1479

Zilele acestea au fost finalizate lucrările la podul rutier, din beton armat, peste râul Olteț, parte din DC 10, care leagă comuna Dobrun de comuna Șopârlița.

Lucrările au început în martie 2019, iar la finalul săptămânii a avut loc recepţia pentru obiectivul de investiţie ,,Construcție pod din beton armat peste râul Olteț, între satul Dobrun și Șoparlița.” Investiția a fost finanțată prin Programul Național de Dezvoltare Locală, de de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, iar acest pod scurtează cu aproape 20 de kilometri calea de acces în Dobrun, dinspre centrul județului.

Din punct de vedere tehnic, dar și conform contractului de finanțare, valoarea acestui pod ajunge la 10,4 milioane, și este prevăzut cu stâlpi de susținere, inclusiv la mijlocul construcției, în total fiind 30 de piloni, iar traversele și grinzile respective au o lungime de 33 de metri, dintr-un pilon în altul. Sunt 4 intervale din acestea, ceea ce face ca rezistența podului să fie mult mai bună. Grinzile sunt turnate și testate, astfel încât pe noul pod ce  leagă comunele Dobrun și Șopârlița să se poată circula în cea mai bună siguranță, inclusiv acele mijloace de transport de mare greutate, de până la 50 de tone.

Potrivit primarului, Aurel Bondrescu, comisia de receptie a fost compusă din reprezentanti ai Consiliului Judetean Olt, Inspectoratului de Stat in Constructii, UAT Comuna Dobrun, constructorul, proiectantul si dirigintele de santier.

“Realizarea construcţiei podului peste Olteţ a fost posibilă ca urmare a sprijinului domnului preşedinte al Consiliului Judeţean Olt Ec. Marius Oprescu şi domnului viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale Ing. Paul Stănescu, care au dat curs solicitărilor locuitorilor comunelor Dobrun şi Şopârliţa, precum şi celor din localităţile învecinate, în urma stabilirii necesităţii şi oportunităţii rezultate din analiza tehnico-economică a obiectivului de investiţii şi a importanţei sociale a locuitorilor tuturor satelor din zonă’’, a spus Aurel Bondrescu, primarul comunei Dobrun.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here