Înfometarea de scurtă durată, benefică pentru organism!

0
619

Dupa perioada de autoizolare, cand, cu totii am facut abuzuri alimentare, este mai mult decat indicat sa ajutam organismul. Putem face acest lucru printr-o metoda pe cat de simpla, pe atat de greu de pus in practica. Insa cum nimic nu este impsibil, medicii ne sfatuiesc sa incercam infometarea de scurtă durată, care, pe lângă efectul de îmbunătățire a aspectului fizic, ajută și la dezvoltarea imaginației și a capacității de creație.

Prin înfometare dispare oboseala organelor interne. O zi de înfometare întinerește corpul cu 3 luni. Potrivit medicului nefrolog, Emilian Postelnicu:
„Cand incepem sa exploatam o padure, intai incepem sa taiem lemnele uscate si arborii bolnavi. Tot asa si in repaosul digestiv: corpul va incepe sa degradeze si sa recicleze proteinele degradate si produsii toxici de metabolism nocivi cu mai multa usurinta, pentru ca toata energia alocata digestiei sa fie realocata refacerii si remedierii leziunilor produse de produsii oxidativi. Sistemul excretor este usurat fara proteine si primeste o pauza binemeritata de la sarcina zilnica datorata alimentelor procesate bogate in sodiu si aditivi. „
Trebuie să bei apă, până ajungi la 1.5-2 litri. Poți bea și ceai de ierburi, fără zahăr. Înainte de a face acest pas, trebuie să-ți pregătești organismul. Cu două zile înainte, renunță la produsele de origine animala și optează pentru o dietă bogată în fibre. Cu o zi înainte abține-te de la mesele copioase și nu mânca înainte de culcare. Nu planifica această zi atunci când ești la muncă: ar putea să ai dureri de cap, slăbiciune, iritabilitate. Trebuie întâi să te obișnuiești.

„Un astfel de repaos se face fie 16 ore pe zi, insa mai exista mai exista unul mai extrem, recomandat la circa 3-6 luni: trei zile de apa.
Cu adevarat, procesul este dus la capat dupa 48-72h”, a declarat dr. Postelnicu, care de altfel, este si una dintre persoanele care recurg frecvent la aceasta metoda.
La sfârșitul zilei de înfometare, prima mâncare ar trebui să fie o salată din legume, după care ai putea mânca niște legume fierte. Nu este indicat sa consumati carne după înfometare, iar timp de 2 zile nu consumati produse acre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here