Tuneluri dezinfectante la școlile ‘Constantin Brâncoveanu ’ și ‘Ștefan Protopopescu’

0
2465


Mai este aproape o lună până când o parte dintre elevi se vor întoarce în bănci. Pentru a le oferi siguranța la școală în condițiile actuale, conducerile unităților de învățământ au făcut mai multe investiții.
La școala ‘Ștefan Protopopescu’ a fost achiziționat un tunel de dezinfecție de 1 metru ce a fost instalat la intrarea principala în școală.

Acesta a fost achiziționat din bugetul unității de învățământ și a costat 4.000 de lei.
‘În contextul schimbărilor accelerate ale lumii, degradării mediului, pericolelor sporite care pun în joc sănătatea, Școala Gimnazială „Ștefan Protopopescu” Slatina are o preocupare permanentă pentru starea de bine a elevilor săi și a cadrelor didactice. Unitatea școlară face eforturi susținute și alegeri inteligente în ceea ce privește protecția elevilor. În acest sens am achiziționat un tunel dezinfectant, un produs ideal pentru dezinfectarea persoanelor care intră în școală. Investiția a fost făcută cu gândul la elevii de clasa a VIII-a care urmează, în scurt timp, să înceapă pregătirea pentru primele examene din viața lor.
Dorim astfel să le asigurăm un mediu propice pentru o mare reușită’ a declarat Mihaela Mincă, directorul unității de învățământ.
Acestea nu sunt singurele investiții făcute în acest moment în unitate.
„Noi la început am cerut bani pentru altceva, dar situația a impus să ne reorientăm. Acum am cumpărat un tunel, dar vrem să căutăm sponsori să mai achiziționăm două, pentru intrările elevilor. Centrul de Excelență a achiziționat un termoscaner și îl vom împrumuta și noi, până vom cumpăra. Acesta costă în medie 500 de lei. Vom achiziționa cinci dozatoare cu senzor, pentru ca elevii să nu pună mâna și le vom pune în cele cinci clase unde vor intra elevii de a VIII-a. Ministerul ne va asigura măști. Suntem pregătiți pentru ca cei 40 de elevi de a VIII-a să se întoarcă la școală”, a declarat pentru Ptv Oltenia, directorul Școli ‘Ștefan Protopopescu’, Mihaela Mincă.
Aceasta nu este singura unitate de învățământ din Slatina unde au fost făcute astfel de investiții.
Astăzi la școala ‘Constantin Brâncoveanu’ va fi achiziționat un tunel dezinfectant de 4 metri. Totodată, în această perioadă au fost făcute și alte achiziții pentru ca elevii să se întoarcă în siguranță la școală.
‘Astăzi vom achiziționa un tunel dezinfectant de 4 metri, vom achiziționa și 7 dispensere cu dezinfectant. Am luat și 3 termoscanere și un preș dezinfectant. Facem tot ce putem ca cei 80 de elevi de clasa a VIII-a să se întoarcă în siguranță la școală’, ne-a spus Daniel Noajă, directorul Școlii ’Constantin Brâncoveanu’.
Pe 2 iunie, elevii din anii terminali se vor întoarce în bănci pentru pregătirea pentru examenele finale. Potrivit calendarului transmis de Ministerul Educației, Evaluarea Națională se va desfășura între 15 și 17 iunie, iar probele scrise pentru Bacalaureat între 22 și 25 iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here