50 de elevi din Slatina în juriul Festivalului ‘WonderFest’

0
1269

Pandemia nu a stat în calea culturii. Anul acesta cea de a III-a ediție a Festivalului Internațional de Film pentru Copii și Tineret ‘Wonder Fest’ se desfășoară online.
50 de copii din Slatina, coordonați de Grațiela Popa, profesor la școala ‘Eugen Ionescu’ vor avea anul acesta sarcina de a desemna marele câștigător al Festivalului.
„În primul rând noi vom discuta pe baza filmelor pe care ei le vor viziona și vom trage anumite concluzii. Își vor spune părerea pentru a alege filmul cel mai bun, responsabilitatea este a copiiilor”, a spus Grațiela Popa, în Gala de deschidere a Festivalului.
Copiii trebuie să respecte criteriile de jurizare și se vor concentra cu precădere asupra valorii artistice, a mesajului educativ și a mijloacelor specifice de exprimare în arta cinematografică (regie, scenariu, realizare tehnică, decoruri, imagine și jocul actorilor).
Anul acesta în concurs sunt prezente 10 filme, iar pe parcursul a trei zile vor avea loc workshopuri online.
Filmele vor avea o durată de maxim un minut realizate de elevi cu telefonul mobil și care vor surprinde crâmpeie, în viziunea proprie, din realitatea acestor zile marcate de măsurile de distanțare socială impuse de pandemia cu Covid-19.
Filmele din secțiunea Snapshots vor putea fi urmărite pe Facebook, pe pagina oficială
https://www.facebook.com/festivalul.filmului.pentru.copii.wonderfest/.
În programul festivalului sunt ateliere de fotografie, efecte și machiaje pentru film și altele.
Slătineanca Grațiela Popa va susține un atelier de Wonder Deco, unde va fi îmbinat utilul cu plăcutul, aducând la viață, prin culoare și creativitate – obiecte din lemn pe care le avem prin casă – casete de bijuterii, tocător de bucătărie, linguri de lemn, un scaun.
Festivalul va putea fi urmărit online, pe rețelele de socializare, iar sâmbătă vom afla marele câștigător.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here