Școala nr. 3 din Balș va fi reabilitată cu fonduri europene

0
1339

Primăria Balș a semnat contractul de finanțare a unui proiect în valoare de aproape 2 milioane de lei. Școala Gimnazială nr. 3 Balș urmează să fie reabilitată pe fonduri europene.
La începutul săptămânii, ADR SV Oltenia a aprobat finanțarea a patru proiecte ce vizează îmbunătățirea infrastructurii educaționale și creșterea eficienței energetice în regiunea Sud-Vest Oltenia prin Programul Operațional Regional 2014-2020 .
Obiectivul general al proiectului reprezintă reducerea costurilor de administrare prin creșterea eficienței energetice a clădirii publice.
Potrivit proiectului se va face: „racordarea la fosa septică a grupurilor sanitare noi si montarea unei fose cu o capacitate de 5600 l si racordarea la apă a grupurilor sanitare care se construiesc în clădirea C1. Izolarea termică, înlocuirea tâmplăriei existente cu tâmplărie din lemn stratificat, termoizolare planșeu peste ultimul nivel, izolare termică peste subsol neîncălzit. Montarea unui sistem solar fotovoltaic, reabilitarea instalației de iluminat și înlocuirea corpurilor de iluminat cu eficiență energetic ridicată, consolidare fundație, refacerea finisajelor interioare în zonele de intervenție. Demolarea și refacerea trotuarului de pe lângă clădire, turnarea unei centuri la partea superioară a zidurilor, recompartimentarea interioară pentru grupurile sanitare.”
Valoarea totală a proiectului derulat de Primăria Balș este de 1.982.216,89 lei, din care suma solicitată este de 1.175.698,33 lei (252.702,49 euro).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here