Trei firme vor deszăpezi drumurile județene. CJ Olt a semnat un nou contract

0
1143

Iarna începe să își intre în drepturi, iar autoritățile județene sunt pregătite pentru iarnă. Contractul cadru pentru deszăpezirea drumurilor județene a fost semnat.

Și iarna aceasta se vor ocupa de întreținerea drumurilor aceleași trei firme, care au în subordine cele patru zone.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, se menține condiția din anii trecuți, precum că, staționarea nu se plătește. Mai exact, dacă ninge și drumurile sunt deszăpezite, CJ va folosi banii alocați, dacă nu, aceștia vor fi reutilizați pentru refacerea drumurilor, în primăvară.

„Anul acesta avem contracte semnate, chiar în această toamnă, deci nu se pune problema să nu asigurăm intervenţia . Deja pe zona de Sud, acum patru zile, s-a și intervenit pentru că acolo, de la Brastavățu, la Redea şi Rotunda, a nins și pe carosabil a fost zăpada destul de mare. Sunt contracte cadru care, în general, se încheie pe trei ani. În contract este prevăzută o sumă generică în care noi trebuie să ne încadrăm, dar noi nu plătim contractele de deszăpezire, decât atunci când dăm ordin de ieșire pe stradă, adică atunci când a nins. Noi nu plătim decât pe timp de intervenție, deci, ca atare, contractul n-aș putea să vă spun la ce sumă se ridică, pentru că dacă e un an ca anul trecut în care n-am avut zăpadă deloc, bineînțeles că nu vom folosi banii pe deszăpezire. În momentul în care nu are loc o deszăpezire, banii din contract pe anul respectiv îi folosim pentru pregătire a ieșirii din iarnă. Asta înseamnă anumite operațiuni care să fac asupra drumului – plombări şi aşa mai departe ”, a declarat Oprescu.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here