Bărbatul care și-a decapitat prietenul de pahar a fost reținut

0
1398

O crimă oribilă a avut loc ieri după-amiază,  în localitatea Slătioara. Un bărbat din comună a fost decapitat de un consătean.

Crima a șocat întreaga comunitate. Cei doi bărbați erau cunoscuți ca fiind alcoolici și că locuiau într-o casă părăsită.

Potrivit anchetatorilor, crima s-a produs în urma unei altercații între cei doi. Bărbatul de 70 de ani a vrut să scape de cadavrul prietenului său de pahar, astfel că l-a decapitat și i-a tîiat brațul drept cu un topor.

‘Într-o locuinţă socială aparţinând primăriei localităţii, a fost găsit cadavrul unui bărbat decapitat, cu detaşarea braţului drept, prezentând multiple echimoze şi plăgi contuze la nivelul toracelui. La o distanţă de 15 metri, într-o hazna, a fost găsit capul şi braţul cadavrului cu multiple urme de violenţă. Cadavrul a fost identificat în persoana numitului S.M., în vârstă de 50 de ani, din comuna Slătioara, jud. Olt. În urma investigaţiilor efectuate s-a stabilit că în ziua de 05.12.2023, victima a consumat alcool cu numitul I.T. de 70 de ani, după care s-au deplasat la locuinţa acestuia din urmă, aparţinând primăriei, iar aici a izbucnit un conflict fizic între ei. I.T. a luat un topor cu care i-a aplicat victimei multiple lovituri la nivelul capului şi toracelui, provocând-i decesul.Ulterior, autorul a încercat să se debaraseze de cadavru, sens în care i-a secţionat cu lama toporului capul la nivel cervical, precum şi braţul drept pe care le-a aruncat într-o hazna aflată în apropiere’, se arată în comunicatul emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt.

Potrivit aceleși surse, necropsia a arătat că decesul a bărbatului de 50 de ani a survenit în urma unui politraumatism cranio-cerebral grav (fractură craniană cu înfundare, hemoragie şi contuzie cerebrală)şi traumatism toracic grav (fracturi de stern, costale bilaterale). Leziunile tanatogeneratoare s-au putut produce în condiţiile unei heteroagresiuni, prin lovire cu corpuri dure, posibil topor şi compresiune între planuri dure.

Procuroarii au precizat că decapitarea cadavrului şi detaşarea membrului superior drept s-au putut produce cel mai probabil postmortem.

În urma anchetei,  procurorul de caz a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore față de bărbatul de 70 de ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat.

Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, urmând a fi prezentat Tribunalului Olt cu măsuri legale, în cursul zilei de 7 decembrie .

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here