La Slatina, Caracal și Drăgănești Olt, oltenii vor sărbători 1 Decembrie cu fasole și cârnați

0
1015

Ordonanța privind reducerea cheltuielilor publice nu a pus frână tradițiilor la Slatina, dar și din alte orașe. Două primării au găsit sponsorizare, iar autoritățile locale din Drăgănești Olt au fost mai rapide și au făcut achiziția înainte de a intra în vigoare Ordonanța de guvern.

Fasole cu cârnați… sponsorizați, de 1 Decembrie

 Primăria Slatina a găsit soluții ca Ziua Națională a României să fie marcată așa cum se cuvine.

Și anul acesta, după parada militară, slătinenii sunt invitați la fasole cu cârnați la grătar, murături, băuturi calde și chifle. Primăria a găsit sponsor care să asigure GRATUIT slătinenilor tradiționalele delicatese.

Vineri, aleșii locali vor avea pe mese proiectul ce conține și contractul de donație a celor o mie de porții de fasole cu cârnați ce vor fi oferite pe 1 Decembrie.

„Se aprobă distribuirea a unui număr de 1.000 meniuri produse tradiționale (ce conțin iahnie de fasole, cârnați la grătar, murături. băuturi calde, chifle) ce vor fi oferite cu titlu gratuit participanților la «Ziua Națională a României» – 1 Decembrie 2023, desfășurată în municipiul Slatina, de către operatorul economic SC PROVISION RETAIL PROD SRL. Se aprobă amenajarea unui stand alimentar pe o suprafață de maxim 150 metri pătrați, pe domeniul public al municipiului Slatina, în parcarea din vecinătatea Esplanadei Slatina și a Centrului Comercial «Winmarkt», în data 1 Decembrie 2023 de către operatorul economic SC PROVISION RETAIL PROD SRL, pentru pregătirea și distribuirea a 1.000 meniuri produse tradiționale, participanților la evenimentul «Ziua Națională a României». Se aprobă încheierea unui contract de donație între SC PROVISION RETAIL PROD SRL și Primăria municipiului Slatina”, se arată în proiectul de hotărâre al CL Slatina.

Și la Caracal, 1 Decembrie va fi marcat cu o paradă militară, urmată de servirea tradiționalei fasole cu cârnați iar seara, pe Esplanada din fața Primăriei va avea loc un spectacol folcloric urmată de aprinderea iluminatului festiv.

Primăria a contactat sponsori pentru zecile de porții de fasole cu cârnați ce vor fi oferite caracalenilor.

Autotitățile locale din Drăgănești Olt au fost mai rapide și au aprobat achiziționarea a 600 de porții de fasole cu cârnați, ce vor fi împărțite oamenilor. Achiziția a fost făcută înainte să intre în vigoare Ordonanța privind unele măsuri de reducere a cheltuielilor publice  iar valoarea s-a ridicat la 12.000 de lei, bani din bugetul local. Nu va lipsi din programul dedicat Zilei Naționale nici ceremonia de depunere de coroane iar seara vor fi aprinse luminițe.

1 Decembrie…mai sărac

Fără fasole și cărnați, de 1 Decembrie, la Balș, Corabia, Potcoava, Scornicești și Piatra Olt.

Ziua Națională va fi marcată doar cu depuneri de coroane in aceste orase. Corabienii vor avea parte și de un spectacol la Casa de Cultură.

Ziua Națională a României marchează printre altele și începutul sărbătorilor de iarnă. În mare parte din localitățile județului va fi aprins iluminatul festiv.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here