Investiții în refacerea orașului Drăgănești -Olt

0
1056

În luna septembrie au început lucrările de refacerea a parcului din Drăgănești Olt. Se are în vedere refacerea zonelor de agrement, recreere, sport, joacă și plimbare. În curând, acest parc va deveni locul preferat al cetățenilor de toate vârstele.

Proiectul ce implică refacerea și modernizarea parcului este finanțat prin Programul Operațional Regional și se ridică la suma de 9,5 milioane de lei. Potrivit unor surse, lucrările vor fi gata anul viitor, la finalul lunii mai.

Lucrările pentru modernizarea parcului nostru sunt în plină desfășurare! Se lucrează intens, avansăm zi de zi, pas cu pas! La final, totul ne va îndemna să venim aici! De ce? Pentru că aici ne vom petrece timpul liber, ne vom odihni, ne vom plimba, vom face sport și ne vom distra, ne vom limpezi gândurile și ne vom relaxa!’’, a anunțat edilul Marian Tudorică.

Totodată, continuă investițiile în infrastructura educațională. La această ora sunt în derulare patru proiecte ce implică îmbunătățirea și creșterea eficienței energetice a clădirilor unităților de învățământ din oraș.

Vorbim despre clădirile a două grădinițe, o școală și liceul tehnologic din oraș.

Potrivit administratorului public al Primăriei din Drăgănești Olt, Florin Homorean, în acest moment sunt în derulare patru astfel de proiecte.

‘Avem în derulare patru proiecte ce implică îmbunătățirea eficienței energetice la clădirile unor unități de învățământ. La Grădinița Comani lucrările se apropie de final și se ridică la 3, 1 milioane de lei. La Școala Comani se fac lucrări în valoare de 2,28 milioane de lei, la Grădinița ‘Dumbrava Minunată’  lucrările au o valoare de 5, 15 milioane lei , iar la Liceul Tehnologic lucrările se ridică la suma de 4,1 milioane de lei. Toate aceste proiecte sunt finanțate prin POR’, a declarat Homorean.

Edilul, Marian Tudorică, pune accent pe infrastructura școlară, astfel că, în ultimii ani au fost făcute și investiții suportate din bugetul local. Elevii de la Liceul Teoretic ’Tudor Vladimirescu’ își desfășoară, în prezent, orele de sport pe un teren sintetic.

Valoarea investiției se ridică la 365.000 lei.

În plină desfășurare sunt și lucrările pentru reabilitarea unităților de învățământ! Vă asigurăm că se lucrează în ritm alert, susținut, la standarde de calitate, se valorifică la maximum timpul pentru ca elevii și copiii noștri să beneficieze cât mai repede posibil de sălile de curs!’, a anunțat Marian Tudorică.

De asemenea, în oraș s-au făcut investiții și în creșterea calității vieții oamenilor.

Readctor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here