Fermierii din Olt au încheiat campania de recoltare a cerealelor-producția medie la grâu- 5,6 tone hectar

0
1699

Fermierii din judeţul Olt au încheiat campania de recoltare a cerealelor şi au raportat o producţie medie la grâu de 5,6 kilograme pe hectar, mai mare faţă de anul precedent cand au fost înregistrate producții de 4,5 kilograme pe hectar, potrivit directorului adjunct al Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) Olt, Mihaela Mareș.

 „S-a încheiat recoltarea la grâu, rapiţă pentru ulei, triticale, orz, orzoiacă şi mazăre. De pe suprafaţa totală de 130. 460 de hectare cu grâu, a fost obţinută o producţie totală de 730.576 de tone, producţia medie la hectar fiind de 5.600 de kilograme. La orz producţia totală a fost de 60.000 de tone, la rapiţă pentru ulei, producţia medie a fost de 3.500 de  kilograme pe hectar şi producţia totală de 59.4675 de tone, la triticale producţia totală a fost de 25.000 de tone, iar la orzoaică producţia totală a fost de 54.000 de tone”, a precizat Mihaela Mareș.

 Fermierii, dar și reprezentanții DAJ Olt se așteaptă la producții bune și la culturile de prăşitoare, respectiv de porumb şi floarea soarelui. Comparativ cu anul trecut, nu au fost semnalate calamități din cauza secetei ce afectează alte județe.

Anul trecut aceste culturi au fost afectate și in Olt, pe suprafețe mari.

Redactor : Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here