Funcționarii olteni din AJFP au protestat două ore. Protestul a fost unul spontan și nu s-a desfășurat în toate instituțiile subordonate

0
1731

Activitatea de la Administrația Județeană a Finanțelor Publice Olt, cât și în unele unități din subordine a fost blocată astăzi, timp de două ore.

Funcţionarii s-au adunat în faţa instituţiilor şi au stat pe scările clădirilor.
Potrivit președintelui Sindicatului din AJFP Olt afiliat Sed Lex, Daniel Dumitrașcu, angajații au protestat și ieri, iar astăzi,  numărul lor a fost mult mai mare. Acesta spus că este vorba de un protest spontan la care participă angajați afiliați celor două sindicate, dar și funcționari neafiliați vreunui sindicat.

‘ Este un protest spontan. Nemulțumirile oamenilor sunt legate de netransparența negocierilor  legii salarizării. Nu am fost chemeți la negocieri. Se adaugă  și vechile povești legate de condițiile de muncă. Nu avem bani pentru materialele necesare desfășurării activității și zvonurile legate de Ordonanța care a dus la anularea unor drepturi salariale. Astfel că, oamenii s-au revoltat. Nu mai pot continua activitatea în condițiile acestea. Nu mai vorbim despre inechitățile salariale din sistem. Avem oameni care desfășoară aceeași activitate și au salarii diferite’, a declarat Dumitrașcu.

Și ieri, și azi au fost proteste la Caracal și Slatina, acolo unde oamenii au fost revoltați. Au fost și cazuri unde nu s-a desfășurat proteste. De exemplu, cazul Trezoreriei Slatina unde a fost activitatea normală.

Mai mult, sindicaliștii spun că negocierile contractului colectiv de muncă au eșuat ‘din fașă’, ceea ce le oferă posibilitatea să declanșeze conflictul de muncă.

‘Se negociază contractul de muncă. Am fost chemați la Craiova,  la Regională, joia trecută, dar discuțiile s-au blocat. De fapt, nu au stat la discuții cu noi. Prin urmare, conform legii dialogului social, avem la dispoziție 15 zile  să declanșăm conflictul de muncă, grevă de avertisment apoi grevă generală’, a completat sindicalistul.

La nivel național, liderii sindicatelor din Finanţe se vor întâlni astăzi cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, pentru a discuta despre revendicările angajaţilor.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here