La începutul toamnei, oltenii îşi fac Republik. Primim oaspeți la „Oltenii &… Restu’ Lumii”

0
1366

Se apropie toamna, iar la olteni acest anotimp se identifică cu gustul zaibărului, parfumul recoltei și voia bună. Toate acestea au fost strânse într-un singur Festival de Umor „Oltenii &… Restu’ Lumii” .

 La finalul lunii septembrie, în perioada 22 – 24, autotitățile aunță organizarea celei de a XXVII-a ediții. Și anul acesta, pe lăngă toate minunățiile va fi organizat și concursul ce va avea trei secțiuni: creație literară (epigramă, concurs de carte), caricatură și meșteșuguri tradiționale. Cei care vor sa participe sunt așteptați să se înscrie.

„În fabulosul spațiu mioritic, oltenii au jucat dintotdeauna un rol important, preluând umorul etnogenetic în integralitatea sa. În sensul acesta, a XXVII-a ediție a Festivalului Naţional – Concurs de Umor – «Oltenii &… Restu’ Lumii» vă face cuvenita, cuviincioasa și reverențioasa invitație de a participa în calitate de prieteni adevărați și dragi nouă, în perioada 22 – 24 septembrie 2023  la o nouă și emblematică ediție”, a anunțat Secția Programe Proiecte a CJCA Olt.

Și anul acesta festivalul umoristic se va desfășura în Parcul Tineretului, unde vor fi din nou amenajate standuri cu mâncare tradițională gătită în fața clienților , dar și standuri ale  creatorilor de artă populară tradițională reprezentativi din zona Olteniei și din țară.

Evenimentul cultural este organizat de Primăria Municipiului Slatina care a alocat suma de 295.000 lei, în colaborare cu Centrul Județean de Cultură și Artă Olt.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here