Darius Vâlcov va fi extradat de autoritățile din Italia

0
1267
Fostul primar al Slatinei va fi extradat. Curtea Supremă de Casație a Italiei a respins ca inadmisibil recursul lui Darius Vâlcov, astfel că a rămas definitivă hotărârea Curții de Apel din Napoli prin care s-a dispus predarea fostului ministru autorităților române.
Anunțul a fost făcut de Alina Gorghiu, ministrul Justiției, pe pagina sa de Facebook.

Vă informez că, astăzi, Curtea Supremă de Casație a Italiei a respins ca inadmisibil recursul lui Vâlcov Darius Bogdan.

Astfel, a rămas definitivă hotărârea Curții de Apel din Napoli prin care s-a DISPUS PREDAREA, autorităților competente ale României, în executarea mandatului european de arestare emis la 3.5.2023 de către Tribunalul București în dosarul penal referința nr. 2018/2015, pentru executarea pedepsei de 6 ani închisoare aplicată acestuia prin sentința nr. 74 din 8.2.2018, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție a României, devenită executivă în urma deciziei penale a aceleiași Înalte Curți nr. 38/02.05.2023, pentru infracțiunile de trafic de influență și spălare de bani săvârșite în România în perioada 2009-2013.

Zilele următoare se așteaptă primirea comunicării oficiale a hotărârii către autoritățile române și continuarea demersurilor pentru predarea efectivă a lui Vâlcov Darius Bogdan’, a anunțat Gorghiu.

Fostul ministru, Darius Vâlcov, a fugit din țară înainte de condamnare. La sfârșitul lunii mai, el s-a predat în Italia, la Napoli. Conform legislaţiei italiene nu s-a dispus arestarea provizorie în vederea predării, fiind lăsat în libertate, sub supraveghere.

Vâlcov a fost condamnat la şase ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani în Dosarul Tablourilor.

Şi Minel Prina, fost primar al municipiului Slatina, condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare în acelaşi dosar, a fost trecut pe lista persoanelor urmărite.

Vâlcov a fost condamnat de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la şase ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, decizia instanţei fiind definitivă.

În mai 2015, Darius Vâlcov a fost trimis în judecată de procurorii DNA, care îl acuzau de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupate de acesta, de primar al municipiului Slatina, senator şi ministru de Finanţe.

Redactor : Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here