Subvenții pentru firmele care angajează caracaleni

0
1233

În următoarele 10 luni, firmele care angajează caracaleni vor primi lunar câte 2250 de lei pentru fiecare persoană angajată. Bugetul este garantat in cadrul proiectului cu finantare europeană POCU 2014-2020 via GAL INIMA ROMANATIULUI.

Acest suport financiar nu este condiționat de vârsta noului angajat.

“Angajatorii care incadrează in muncă cetățeni cu domiciliul / viza de flotant in Caracal (indiferent unde are sediul societatea sau punctul de lucru) pot beneficia de o subventie de 2250 lei/ luna /persoana până la 31.12.2023 pentru fiecare nou angajat. Spre deosebire de subventiile acordate de AJOFM, nu exista limita de varsta (45 ani), putându-se acorda oricărui cetățean caracalean apt de muncă inainte de vârsta legală de pensionare”, au anunțat reprezentanții Primăriei.

Pentru a beneficia de acești bani, firma respectivă va trebui să semneze un protocol de colaborarea, înainte de inscrierea noului angajat in REVISAL. Potrivit reprezentanților primariei, în felul acesta nu există riscul de a nu primi subvenția, iar procedura de obținere este simplificată in interesul angajatorilor.

“Vă rugăm să nu ezitați să ne solicitați informatii, fie și pentru un singur angajat! Persoana de contact la dispoziția dumneavoastră în Primaria Caracal: Alina Duica, tel. 0767 503 543’’, au precizat autoritățile locale.

Potrivit datelor AJOFM Olt, la nivelul județului este înregistrată, la această dată, o rată a șomajului de 6,51%. In Caracal sunt înregistrați 400 de șomeri, iar acestora li se alătură și nu număr mult mai mare de șomeri neindemnizați. Proiectul derulat de autoritățile locale are scopul de a integra pe piața muncii cât mai multe persoane, astfel încât să fie redusă sărăcia.

Totodată, în acest proiect sunt incluse mai multe activități dedicate populației orașului care se confruntă cu un grad ridicat de sărăcie.

https://ptvoltenia.ro/2023/03/17/700-de-caracaleni-vor-beneficia-de-analize-medicale-gratuite/

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here