ZIUA MONDIALĂ A APEI SĂRBĂTORITĂ ȘI DE…APIC

0
1202

In data de 22 martie, se sarbatoreste Ziua Mondiala a Apei, manifestare ce contribuie la sensibilizarea populatiei, inspirand organizarea unor actiuni de combatere a crizei apei si a salubritatii. De Ziua Mondială a Apei, APIC, le-a spus copiilor o poveste . Mesajul din acest an, de Ziua Mondială a Apei este „FII SCHIMBAREA PE CARE VREI SĂ O VEZI FIECARE PICĂTURĂ/GEST CONTEAZĂ”.

Povestea lui Apic pornește de la o veche legendă a populației Quechua din Peru despre o pasăre-colibri care încearcă să stingă un uriaș incendiu de pădure ducând în cioc câteva picături de apă. Atunci când aceasta este întrebată cum crede că poate stinge incendiul din pădure, aceasta îi răspunde: ”Eu îmi fac partea mea. Fiecare picătură contează!”.

Campania declanșată de Un-Water, agenția internațională care include instituțiile care lucrează pe probleme de apă și canalizare, îi încurajează astfel pe oameni să fie ca pasărea colibri, adică să facă tot ce stă în propriile puteri pentru a ajuta la rezolvarea crizei apei și a salubrității.

În anul 2015, omenirea s-a angajat să respect obiectivul de dezvoltare durabilă, asumându-și astfel promisiunea că, până în anul 2030, fiecare dintre noi să beneficieze de o apă de bună calitate și de servicii de salubritate în condiții de siguranță. De aceea, trebuie să schimbăm modul în care utilizăm, consumăm și gospodărim apa în viața voastră de zi cu zi. Acesta este angajamentul pe care fiecare dintre noi și-l poate lua pentru a proteja resursa de apă din punct de vedere calitativ și cantiativ.

„FIECARE GEST CONTEAZĂ”- este și mesajul Companiei de Apă Olt arunci când facem apel la protejarea surselor de apă, la colectarea deșeurilor care nu trebuie aruncate în rețeaua de canalizare a orașelor și comunelor.

“Și noi spunem că investițiile de azi pe care compania sunt pentru pentru sănătate, siguranță și confortul de mâine. În cadrul proiectului cu finanțare europeană nerambursabilă „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt în perioada 2014-2020”, Compania de Apă Olt realizează investiții de 240 milioane de euro, în reabilitarea și extinderea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare din 25 de localități din județul Olt”, a declarat purtătorul de cuvânt al CAO, Crina Jilavu.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here