Codiță este liber. Magistrații olteni resping contestația procurorilor

0
1420

Controversatul om de afaceri caracalean, Remus Rădoi, zis și Codiță rămâne în libertate. Acesta a mai câstigat o “bătălie” în instanță împotriva procurorilor. Și magistrații Tribunalului Olt au respins, ca nefondată, contestația pe care procurorii Parchetului Caracal au formulat-o împotriva deciziei judecătorilor caracaleni de a-l pune în libertate pe inculpatul Remus Rădoi.

Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, în după-amiaza zilei de vineri, 3 martie, pentru săvârșirea infracțiunilor de punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare și conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Omul de afaceri avea permisul suspendat iar, potrivit unor surse avea montate plăcuțele de înmatriculare de la un alt autovehicul pe mașina în care se afla în momentul în care polițiștii rutieri l-au tras pe dreapta. Decizia instanței de judecată oltene este definitivă, astfel bărbatul de 45 de ani rămâne în libertate.

„În baza art. 204 C. proc. pen. şi art.4251 C.proc.pen. respinge ca nefondată contestația formulată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal împotriva încheierii nr.6 din data de 04.03.2023 pronunţată de către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Caracal în dosarul penal nr.1368/207/2023, privind pe intimatul – inculpat Rădoi Remus cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, în varianta conducerii după ce exercițiul dreptului de a conduce a fost suspendat, prevăzută de art.335 alin.(2) din Codul penal, și de punere în circulație sau conducere a unui vehicul neînmatriculat, în varianta normativă a conducerii unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, prevăzută de art.334 alin.(2) din Codul penal, cu aplicarea art.38 alin.(1) din Codul penal. (…) Definitivă (…)”, se arată în soluția pe scurt a judecătorilor Tribunalului Olt. Remus Rădoi nu este la prima sa ispravă de acest gen pe drumurile din județ. A mai fost prins la Slătioara deși avea permisul auto suspendat. De asemenea, el a mai fost cercetat și pentru alte fapte penale, cum ar fi evaziune fiscală.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here