Peste 20 de olteni s-au înscris la Școlile Militare. Înscrierile se fac până în iunie

0
1253

La sfârșitul lunii ianuarie au început înscrierile pentru învățământul liceal, postliceal și universitar militar pentru 2023-2024. CMJ Olt anunță că până la data de 02.06.2023 se fac înscrieri pentru învățământul postliceal militar.

Potrivit aceleiași surse, în Olt, deja s-au înscris 22 de candidați, printre care o fată.

“Suntem la început cu înscrierile. Acestea vor dura până în iunie și ne așteptăm să se mai înscrie tineri. Până la acestă dată avem 9 candidați pentru școlile de ofițeri, 3 pentru maiștri militari și la subofițeri sunt 11, dintre care o fată”, a declarat purtătorul de cuvânt al CMJ Olt, Daniel Bărbulescu.

Anul acesta sunt scoase la concurs 447 de locuri la maiștri militari (pentru candidații care nu provin din promoția 2023 a colegiilor naționale militare) și 1013 locuri la subofițeri. Selecția candidaților se desfășoară în perioada 20.02 – 09.06.2023, iar candidații trebuie să îndeplinească următoarele criterii specifice de recrutare: vârsta de cel mult 28 ani împliniți în anul 2023 (anul desfășurării admiterii); se pot înscrie absolvenţii de liceu cu diplomă de bacalaureat sau cei înmatriculați în ultimul an de liceu și fac dovada promovării examenului de bacalaureat până la data concursului de admitere. Există 5 unități de învățământ postliceal militar:

– Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I”, Pitești, județul Argeș

– Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia”, Boboc, județul Buzău

– Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu”, Constanța

-Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică, Sibiu

– Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri de Logistică „Gheorghe Lazăr”, Chitila, județul Ilfov

Redactor : Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here