Ziua Meseriilor a deschis porțile Liceului Tehnologic “Petre S. Aurelian”

0
1282

Liceul Tehnologic “Petre S. Aurelian” și-a deschis astăzi porțile pentru elevii de gimnaziu. Sute de elevi de clasa a VIII-a au venit pentru a vedea cum se desfășoară pregătirea liceenilor. Aceștia și-au prezentat calitățile dobândite în anii aceștia și au demonstrat că sunt pregătiți pentru piața muncii.

Evenimentul a marcat Ziua Naţională a Meseriilor.

“Având în vedere că săptămâna aceasta a fost dedicată meseriilor, astăzi, Liceul Tehnologic “Petre S Aurelain” serbează Ziua Națională a Meseriilor” prin standuri, prin care elevii și-au arătat măestria in domeniile de calificare pe care Liceul nostru le are. Am avut oaspeți, în special , elevi de clasa a VIII-a viitori absolvenți, și sperăm noi că viitori elevi ai liceului”, a declarat Dorina Diță, profesor Liceul Tehnologic “Petre S Aurelian”.

Totodată, a fost prezentată și oferta educațională a unității de învățământ.

“ Pentru anul viitor școlar avem foarte multe calificări atractive , atât la liceu, cât și la profesională. La liceu avem 2 clase pentru technician in activități economice, 1 clasă pentru technician in administrație, 1 clasă pentru technician in activități și contractări, 1 clasă pentru tehniciam activități comerț și câte o clasă pentru technician gastronomie și coafor –stlist. După cum vedeți sunt meserii căutate pe piața muncii. Și chiar și invățământul profesional este unul solicitat, cu meserii atractive, frizer-coafor-manichiurist-pedichiurist, ospătar-chelener-vânzător, comerciant-vânzător, lucrător hotelier, cofetar-patiser și mecanic auto ”, a completat cadrul didactic.

Ziua Naţională a Meseriilor este marcată, în fiecare an, la 11 martie, fiind instituită prin Lege, în 2019.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here