Slatina, orașul cu peste 100.000 de luminițe. DASIP a achiziționat noi instalații luminoase

0
5086

Slatina îmbracă straie de Crăciun. Anul acesta în oraș vor fi aprinse mult mai multe luminițe în comparație cu anii trecuți. DASIP Slatina a achiziționat noi figurine luminoase, ghirlande și instalații, dar și brazi.

Noile achiziții vor împodobii parcul Tinertului dar și bulevardul A. I. Cuza între sensul giratoriu de la Vâlcea și cel de la gară.

Acestea vin să îmbrace orașul alături de instalațiile vechi care deja au fost amplasate.

“A fost făcută o nouă achiziție pentru Crăciun. Vorbim despre instalații noi, trei brazi artificiali de câte 9 metri fiecare,  mai multe figurine luminoase 3 D printre care 2 reni, 1 șoricel, 1 prințesă a zăpezii, ghirlande cu LED-uri alb-rece, 30 de figurine luminoase –glob, 30 de figurine luminoase-cadou cu fundă, 28 de figurine luminoase- înger cu trompetă, 100 de figurine luminoase- brad, 50 de ghirlande tip perdea și șiruri luminoase ”, a declarat pentru Ptv Oltenia, Bogdan Andreiana, inspector DASIP Slatina.

Potrivit aceleași surse majoritatea figurinelor  vor împodobi parcul Tineretului, acolo unde va fi amplasat și Târgul de Crăciun. Primăria menține tradiția și va amplasat în parc printre cele 30 de casuțe și  Căsuța lui Moș Crăciun, unde cei mici îl vor întâlni pe  cel mai așteptat moș și îi vor putea spune dorințele lor.

Totodată în parc va fi amplasată și o scenă pe care de 1 Decembrie vor urca Nicola și Ansamblul Plăieșii.

Conform reprezentanților DASIP Slatina anul acesta orașul va fi luminat cu peste 100.000 de luminițe. Și pentru că acestea sunt LED-uri, consumul nu va fi unul mare. În ultimii ani cei de la DASIP au achiziționat instalații doar cu LED pentru a scădea , în timp, consumul de energie electrică.

Slatina va intra în sărbătoare pe 1 Decembrie , la ora 18.00, când oficial se va da startul Sărbătorilor de iarnă.

Redactor : Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here