O nouă competiție pentru șahiști, la Biblioteca Județeană

0
1435

Încet –încet concursurile de șah devin o tradițe în Slatina. După Cupa Rotary la șah, anul acesta la Biblioteca Județeană “Ion Minulescu” a avut loc și prima edițe a Turnelui de șah al Slatinei. La această competiție au participat, în vară,  peste 50 de concurenți, copii și adulți, din 10 județe.

Și pentru că numărul șahiștilor din Slatina crește de la o zi la alta , luna viitoare la Biblioteca Județeană va fi organizat un nou concurs.

“Biblioteca Județeană Olt „Ion Minulescu”, găzduiește în data de 11 decembrie, un concurs de pregătire pentru turneul de șah care va avea loc anul viitor. Concursul menționat organizat de Asociația Clubul de Șah Gen.Olt Slatina se adresează copiilor cu vârste între 6 și 10 ani și 11-16 ani. Participanții la eveniment vor avea parte de premii surpriză și este un preambul pentru turneul mare de șah care va avea loc în luna august 2023. Turneul este împărțit în cinci runde, începând cu ora 10.00 a zilei de 11 decembrie. Pentru detalii, cei interesați pot suna la nr. de telefon 0752 541.222, Dumitru Barbărasă”, au anunțat organizatorii.

Această competiție are ca scop pregătirea micilor șahiști pentru a face față, în turnee, adversarilor care vin din cluburi puternice, cu tradiție în șah, precum cei de la Craiova și Râmnicu Vâlcea.

“Vreau să pregătesc copiii pentru turneul de la vară. Vreau să fie pregătiți la nivelul celor din alte județe, Vâlcea sau Dolj. Ei încă nu știu să lucreze cu ceasul. Este posibil și la competiția de luna viitoare să aibă adversari din Craiova și Râmnicu Vâlcea. Acolo sunt Cluburi puternice, cu tradiție ”, a declarat Dumitru Barbărasă, președintele Asociației Clubul de Șah Gen.Olt.

La bibliotecă mulți copii au descoperit tainele șahului, iar de doi ani sunt și legitimați ca sportivi ai Asociației. În acest moment în jur de 50 de copii șunt pregătiți de Dumitru Barbărasă.

Noi am deschis Asociația cu o zi înainte de pandemie. A fost o perioadă grea. Copiii înscriși de atunci au făcut pregătire la mine acasă. Sunt în medie 17 sportivi mai vechi, dar după turneul din vară avem foarte mulți înscriși noi. 25 de copii noi s-au înscris în ultimele luni. Cu ei trebuie să facem pregătire. Ei își doresc să participle la competiții”, a competat Barbărasă.

Și concursul de sah din luna decembrie va fi unul cu premii surpriză. Șahiștii  vor lupta timp de mai bine de trei ore și vor trece prin 5 runde.

În Olt, elevii pot descifra tainele șahului și la cercul din cadrul Palatului Copiilor”Adrian Băran”Slatina.

Redactor : Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here