Alte cinci primării oltene au primit bani prin PNRR

0
1519

Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, a semnat 100 de noi contracte finanțate prin Componenta 10 – Fondul local din Planul Național de Redresare și Reziliență. Printre aceste se numără cinci localități  din Olt -Balș, Corabia și comunele Teslui, Găneasa, Nicolae Titulescu.

Valoarea celor cinci proiecte se ridică la suma de  1 981 297 lei

Comuna Teslui – Elaborarea în format digital a documentației de amenajare a teritoriului și de urbanism – Plan urbanistic zonal (PUZ), cu o valoare de 456.925 lei;

Comuna Găneasa – Actualizare plan urbanistic general (PUG), cu o valoare de 527.221 lei;

Orașul Balș – Elaborarea/actualizarea în format GIS a documentelor de amenajare a teritoriului și de planificare urbană, cu o valoare de 317.729 lei;

Comuna Nicolae Titulescu – Elaborarea/actualizarea în format GIS a documentelor de amenajare a teritoriului și de planificare urbană, cu o valoare de 522.528 lei;

Orașul Corabia – Actualizarea și transpunerea în format GIS a Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, cu o valoare de 156.994 lei.

Contractele încheiate între autorități publice locale din 30 de județe și Ministerul Dezvoltării vizează realizarea documentațiilor de amenajarea teritoriului și planificarea urbană, iar valoarea totală a acestora este de 58.967.245,34 lei.

”Planurile urbanistice, planurile pentru amenajarea teritoriului sunt esențiale pentru dezvoltarea comunităților locale, pentru localități unde construcțiile se realizează ordonat, după o strategie clară. Contractele semnate astăzi servesc acest scop”, a menționat ministrul dezvoltării.

Astfel, până în prezent, prin această componentă a PNRR, au fost semnate 140 de contracte, în valoare totală de 195.266.333,39 lei, a precizat ministrul dezvoltării.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here