Olt: Lucrările la blocurile ANL sunt în grafic

0
1436

Lucrările de la blocul ANL din Scornicești continuă, de altfel și la celelalte aflate în execuție în Olt. La Scornicești acestea au intrat în linie dreaptă iar de curând șantierul a fost inspectat de șefii ANL.

Potrivit directorului general al ANL, Gabriel Stanciu,  în acest moment structura de rezistență este finalizată, iar arhitectura și instalațiile sunt realizate în proporție de 50%. La nivelul orașului Scornicești, Agenția a finalizat până în prezent 2 obiective de investiție, totalizând 60 de apartamente destinate tinerilor.

“Lucrările sunt în graficul de execuție și sunt  conform proiectului. Blocul cu cele 12 apartamente pentru tineri, cu o valoare contractată de 2.957.150 lei  vor fi gata la data stabilită, 28 mai 2023”, a declarat Stanciu.

Monitorizatea au fost și celelalte șantiere.

“Lucrările la blocul ANL de la Corabia sunt aproape gata. Data finală a acestora este la finalul lunii, 28 octombrie. Structura de rezistență este finalizată, la arhitectura tonsonul I este realizat în proporție de 90% și tronsonul al II-lea este realizat în proporție de 70%. În același stadiu, de 70%, sunt realizate și instalațiile. La Vișina proiectul a fost trimis la minister pentru un ordin de schimbare a soluției. Era prevăzut cu o centrală proprie, iar acum că vor fi introduse gazele naturale va fi racordat la această rețea”, a completat directorul ANL.

Locuinţele sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia ANL de către autorităţile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 şi 35 de ani, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinţă. Accesarea se face prin depunerea de cereri la primării, care urmează să întocmească listele de repartiţii.

Finanțarea este asigurata de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației  și din bugetele locale.

Redactor : Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here