A început Ziua Recoltei la Slatina. Mâine este așteptat la cumpărături și ministrul Petre Daea

0
1430

A început o nouă ediție a Zilei Recoltei. Timp de trei zile în Parcul Tineretului sunt prezenți peste 80 de tineri fermieri din județul Olt, Dolj, Vâlcea, beneficiari de fonduri europene nerambursabile. Acestora li se alătură și  comercianți de produse tradiționale.

Mâine , la târg , este așteptat și ministul Agriculturii, Petre Daea. Acesta va fi însoțit de președintele CJ Olt, marius Oprescu și edilul Slatinei, Emil Moț.

“Astăzi târgul dedicate Zilei Recoltei s-a deschis dar mâine vom avea și oaspeți. La amiază și-a anunțat prezența ministrul Petre Daea care va sta de vorbă cu producătorii. Totodată, va veni  și un reprezentant al Casa de Comerț Unirea pentru a discuta cu fermierii. Pe viitor vrem să avem o colaborare între Cooperativele agricole și ei, pentru a ne valorifica producția”, a declarat Florin Ciobanu, președinte ATF Olt.

Din târgul deschis zilele acestea de Ziua Recoltei, slătinenii își pot cumpăra legume prospete direct de la producător.

Cu astfel de evenimente  vrem să reînviem aceste tradiții, fiind un mod de promovare pentru noi. În târg sunt fermieri care au accesat fonduri europene și care investesc de ani buni în fermele lor”, a completat Ciobanu.

De Ziua Recoltei nu va lipsi nici voia bună ce va fi întreținută de Ansamblul Doina Oltului.

Deși Ziua Recoltei era sărbătorită și înainte de 1989, de câțiva ani a fost reluată.

Inițiativa legislativă de organizare a „Zilei naționale a produselor agroalimentare românești” pe data de 10 octombrie, aparține fostului președinte al Comisiei pentru Agricultură, fostul deputat PSD Olt, Alexandru Stănescu.

Redactor : Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here