10 blocuri din Scornicești vor fi reabilitate termic. Proiectele vor fi depuse pe PNRR

0
1376

Vești bune pentru scorniceștenii care locuiesc la bloc. Astăzi au fost aprobate două proiecte importante în ședința de Consiliul Local. Edilul Daniel Tudor a inițiat două proiecte privind reabilitarea termică a blocurilor din orașul Scornicești.

Potrivit primarului din Scornicești proiectele vor fi depuse pe PNRR iar din partea oamenilor nu va  exista nici o  parte de cofinanțare .

Acest proiect este același din 2017, ce nu a putut fi implementat deoarece locatarii blocurilor nu au vrut să asigure partea lor de cofinațare de 25%.

“Sunt două loturi de câte 5 blocuri prinse în cele două proiecte. Sunt cele 10 blocuri care au fost depuse pe POIM în 2017 și finanțate ulterior. Dar am renunțat la finanțarea aceasta din cauză că locatarii nu au fost de acord cu cofinanțarea. Era prinsă o finanțare de 60% pe fonduri europene, 15% de la bugetul local și 25% locatari. Cele două proiecte nu mai implică la plată locatarii”, a declarat pentru Ptv Oltenia, Daniel Tudor.

Cele două proiecte au fost votate astăzi, iar luni vor fi depuse pe PNRR.

Potrivit aceleași surse valoarea lucrărilor de la primul lot se ridică la 10.711.302, 93 lei fără TVA, iar suma solicitată pentru lotul II este de 9.029, 708,61 lei fără TVA.

Redactor : Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here