ULTIMELE ȘASE ZILE DE AUTORECENZARE!

0
601

Direcția Regională de Statistică Olt reamintește populației că în data de 15 mai 2022 se încheie perioada de autorecenzare – prima etapă de colectare a datelor de la populație pentru Recensământul Populației și Locuințelor.

Autorecenzarea se poate realiza de pe orice telefon mobil tip smartphone, de pe tabletă, laptop sau PC. Fiecare persoană are posibilitatea de a se autorecenza, în doi pași: se completează formularul de pre-înregistrare, pentru toţi membrii gospodăriei, disponibil la adresa: www.recensamantromania.ro se completează chestionarul de recensământ primit pe adresa de email indicată la preînregistrare. În primele 57 de zile de recensământ, respectiv în perioada 14.03.2022 – 09.05.2022, la nivelul județului Olt cu fost completate un număr de 156.662 chestionare . Dintre acestea, 43,5% au fost completate în mediul urban și 56,5% în mediul rural, iar după metoda de autorecenzare, cele mai multe chestionare (78,5%) au fost completate cu sprijinul unui recenzor din cadrul spațiilor special amenajate ce către primării. Persoanele care nu se autorecenzează până în data de 15 mai 2022 vor primi vizita unui recenzor la domiciliu în etapa următoare, cea a colectării datelor prin interviuri față în față, respectiv în perioada 16 mai – 17 iulie 2022.

Conform O.U.G. nr. 19/2020 privind organizarea și desfășurarea recensământului populației și locuințelor din România în anul 2021, cu modificările și completările ulterioare, refuzul furnizării informațiilor solicitate sau furnizarea de date eronate sau incomplete constituie contravenții și se sancționează cu amendă.

Redactor: Roxana Mihalache

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here