Diana Țolu-argint la Balcaniada din Cipru. România s-a clasat pe primul loc

0
1648

Slătineanca Diana Țolu își mai adaugă o medalie în palmaresul său. După ce luna trecută a reușit performanța de a se clasa pe primul loc la Olimpiada de Matematică pentru Fete, din Ungaria, acum a obținut medalia de argint la Olimpiada Balcanică de Matematică din Cipru. Totodată, România a reușit să se claseze pe primul loc în clasamentul pe echipe.

În perioada 4-9 mai 2022 s-a desfăşurat în Cipru a 39-a Olimpiadă Balcanică de Matematică (BMO 2022). La BMO 2022 au participat echipe din Albania, Bosnia şi Herzegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia de Nord, Muntenegru, Republica Moldova, România şi Serbia(țări membre) precum şi echipe din Arabia Saudită, Azerbaijan, Italia, Kazakhstan şi Marea Britanie (țări invitate). Anul acesta Olimpiada Balcanică de Matematică a revenit la organizarea în formatul clasic cu prezență fizică.

În clasamentul pe țări România a ocupat locul 1 obținând 168 de puncte, cu peste 20 de puncte mai mult față de echipa clasată pe locul 2. De asemenea toți cei șase componenți ai României au urcat pe podium.

Rezultatele obținute de cei șase elevi din echipa noastră sunt: – medalii de aur: Andrei Moldovan și David-Andrei Anghel de la Liceul Internațional de Informatică București. – medalii de argint: Diana Țolu, Robert Dragomirescu, de la Liceul Internațional de Informatică București și Andrei Chiriță de la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu București. – medalie de bronz: Radu Lecoiu de la Liceul Internațional de Informatică București. La întoarcerea în țară echipa României a fost întâmpinată de ministrul Educației, Sorin Câmpeanu. “Am întâmpinat astăzi lotul olimpic de matematică al României la revenirea în țară de la cea de-a XXXIX-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru seniori (BMO 2022). M-am bucurat să felicit personal echipa României care a obținut un succes excepțional: 6 medalii și locul 1 pe echipe. Locul 1 detașat, la mare distanță de următoarele echipe. Încă o dată, felicitări şi mulţumiri tuturor celor care au contribuit la această performanţă’’, a anunțat ministrul Câmpeanu pe pagina sa de socializare.

Redactor: Georgeta Truşcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here