Cupa Rotary la șah, ediția XXIII-a. Trei frați au demonstrat că sportul minții poate fi o tradiție de familie

0
1679

Week-end-ul acesta cei mai buni șahiști au participat la cea de-a XXIII-a ediție a CUPEI ROTARY LA SAH. De 23 ani, an de an, in sala de sport a școlii Ștefan Protopopescu zeci de copii pasionati de războiul de pe tabla cu 64 de pătrate participă. Unii au câteva cupe câștigate in palmares, alții au fost la primul lor concurs de acest gen.

“Proiectul anual Rotary Slatina cu cea mai mare longevitate a reunit astăzi 45 de copii, elevi de gimnaziu și liceu, pasionați de șah. Concursul are două categorii: gimnaziu și liceu, iar toți elevii primesc diplomă de participare. Competiția anuală a fost organizată de profesori pasionați de șah, cu sprijinul domnului profesor Man Ioan și coordonată de rotarienii slătineni: Mihai Danu (președinte 2021-2022), Cârstea Florin (asistent guvernator), Dogaru Paul, Dumitrescu Gabriel. Clubul Rotary Slatina mulțumește tuturor copiilor participanți la concurs, cadrelor didactice implicate în organizare, dar și însoțitori ai copiilor, școlii organizatoare – Școala Gimnazială „Ștefan Protopopescu” Slatina și Inspectoratului Școlar Județean Olt pentru colaborarea în organizarea concursului|”, a declarat Simona Capisizu, purtător de cuvânt al Clubului Rotary Slatina.

Printre câștigătorii de anul acesta s-au numărat și trei frati, care învață la Colegiul Național “Radu Greceanu”. În familia lor, șahul este o tradiție, astfel că, de data aceasta au reușit să se poziționeze pe trei locuri fruntașe, la cele trei categorii de concurs. Maria este in clasa a X-a și s-a clasat pe locul I la fete, iar frații săi mai mici au ocupat locul I la fete – Anastasia elevă în clasa a V-a și Dimitri locul al II-lea , clasa a VI-a. Trofeele au fost câștigate de David Radu și Andrei Nicola.

Potrivit organizatorilor comisia de organizare și jurizare formată din profesori pasionați de șah a anunțat câștigătorii trofeelor și premiilor in bani oferite de către rotarieni:

Trofeu gimnaziu – Nicola Andrei Trofeu liceu – Radu David Fete gimnaziu: Locul I – Leonte Anastasia Locul II – Stanciu Ana Maria Locul III – Bucica Lucica Băieți gimnaziu: Locul I – Nicola Andrei Locul II – Leonte Dimitrie Locul III – Leonte Luca Fete liceu: Locul I – Leonte Maria Locul II – Abălaru Simona Locul III – Pîrvu Sofia Băieți liceu: Locul I – David Radu Locul II – Vasile Bogdan Locul III – Bordencea Daniel.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here