Peste 7.400 de slătineni au depus declarația pentru taxa pe gunoi. Termenul limită este 1 mai

0
1782

În ultimele săptămâni, slătinenii au depus la Direcţia Economică din subordinea Primăriei, declaraţia pentru stabilirea taxei speciale de salubritate. Aceasta trebuie depusă până la 1 mai, în cazul în care nu va fi depusă, obligaţia de plată va fi stabilită din oficiu.

Potrivit directorului Directiei Economice Slatina, Alin Calotă, până la aceasta dată au fost depuse 7.415 declarații, iar valoarea taxei speciale de salubrizare pentru anul 2022, în cazul utilizatorilor casnici, este stabilită la 11,74 lei/persoană/lună. În cazul utilizatorilor non-casnici cuantumul taxei de salubrizare va fi stabilit în funcţie de unitatea de măsură şi indicele de producere.

„Trebuie depusă o declarație la noi pe persoană fizică, proprietarul imobilului face declarația și acolo declară numărul de persoane care locuiesc acolo. Trebuie să fie declarați și copiii, se plătește aceeași taxă. Aceste declarații se depun până la 1 mai. Taxa este de 11,74 de lei de persoană, pe lună, se poate plăti pe tot anul, la casieriile noastre. Salubris nu încasează, doar la noi se poate plăti taxa, avem două casierii pregătite. Cei care nu vin să depună declarația, o facem din oficiu, în baza informațiilor pe care le luăm de la Evidența Populației”, a declarat Calotă Salubris este operatorul unic de salubrizare din județul Olt, după ce a câștigat licitația, durata contractului fiind de opt ani. CJ Olt a anunțat la începutul lunii decembrie că a încheiat cu această firmă „Contractul de delegare prin concesiune a gestiunii activităților de colectare și transport a deșeurilor municipale și altor fluxuri de deșeuri, componente ale serviciului de salubrizare de pe raza județului Olt”. Pentru comune, taxa specială de salubrizare este de 3,56lei/ lună, de persoană.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here