Anamaria și Rafaela, elevele de 10 din Olt

0
3731

Anul acesta, Oltul are două eleve de 10 la Bacalaureat. Anamaria Niculae de la liceul Tehnologic “Constantin Brâncoveanu” din Scornicești și Rafaela Quirini absolventa a Liceului Teoretic “Mihai Viteazul” din Caracal. Ptv Oltenia a stat de vorbă cu cele două eleve și a aflat care este secretul obținerii mediei maxime la Bacalaureat.

Anamaria Niculae este absolventă a Liceului Tehnologic “Constantin Brâncoveanu”, liceu care a înregistrat în acest an o rată de promovare de 58,67%. Tânăra, care a obţinut media 10 la Bacalaureat, spune că nu a făcut meditații, dar recunoaşte că a învăţat fiecare lecţie din programă atunci când i-au fost predate, astfel că înainte de examen doar a recapitulat. Ea vrea să calce pe urmele sorei sale și să urmeze cursurile Facultații de Ştiinţe Economice şi Administrative din Pitești. Media obținută la examenul de final de liceu îi asigură un loc la buget la facultatea mult visată.

“ Să iau 10 a fost unul dintre obiectivele mele. Inițial am crezut că este imposibil, dar m-am ambiționat. M-am pregătit devreme, nu am facut meditații, am învațat singură zi de zi”, a spus Anamaria pentru PTV Oltenia. A doua elevă de 10 a județului este din Caracal și vrea să calce pe urmele bunicilor paterni care au fost medici.

Rafaela Quirini a terminat la clasa de filologie de la LT ”Mihai Viteazul” și vrea să urmeze cursurile Facultății de Medicină din Craiova. La începutul exemenului de maturitate nu și-a propus să ia 10, dar și-a dorit o medie mare. Nici ea nu a făcut pregătire în particular pentru Bacalaureat. “ Nu a fost obiectivul meu să iau 10, ci o notă mare. Dar când am văzut că se poate m-am ambiționat pe ultima sută de metri. Nu am făcut meditație pentru Bacalaureat, dar am învățat constant. Media de la bacalaureat este doar pentru orgoliul meu. Nu îmi trebuie mai departe. Eu voi susține pe 25 iulie admitere la medicină ”, a declarat Rafalela Quirini.

Promovabilitatea la LT “Mihai Viteazul ” este de 90,36%.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here