Număr RECORD de olteni înscriși în Programul ‘Usturoiul’

0
1549

Anul acesta fermierii olteni mizează pe culturile de usturoi. 123 de legumicultori s-au înscris în Programul ‘Usturoiul’, un număr record dacă e să ne raportăm la anul trecut, cand s-au înscris 36 de olteni.


„Până la aceasta dată avem înscriși 123 de fermieri, în mare parte din sudul județului, din Vișina Nouă și Vișina Veche, Ghimpețeni și Băbiciu”, a spus directorul adjunct DAJ Olt, Ion Anuța.
Reprezentanții DAJ Olt susțin că se așteaptă ca anul acesta numărul celor care se vor înscrie în Programul ‘Usturoiul’ să ajungă la 150-170 de fermieri.
Aceștia pot depune cereri pentru a primi subvenția până pe 15 mai, iar producția de usturoi poate fi valorificată între 1 iulie-20 noiembrie.
Potrivit reprezentanților Direcției Agricole Județene, solicitanții înregistrați în Registrul unic au obligația de a depune documentele justificative care să ateste comercializarea producției de usturoi până la 27 noiembrie.
Pentru a fi eligibili, fermierii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele criterii:
-să deţină o suprafaţă cultivată cu usturoi de minimum 3.000 mp, marcată la loc vizibil cu o placă-indicator cu dimensiunile de circa 150 x 200 cm, pe care să se găsească inscripţia „Program susţinere usturoi, anul ……., beneficiar numărul;
-să obţină o producţie de minimum 3 kg usturoi/10 mp de pe suprafaţa declarată;
-să fie înregistraţi în evidenţele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafeţele cultivate cu usturoi la data depunerii cererii;
-să facă dovada producţiei realizate prin documente justificative;
-să deţină Registrul de evidenţă a tratamentelor cu produse de protecţie a plantelor, completat cu tratamentele aplicate culturii.
Cererea va fi însoțită de următoarele documente:
-copie act identitate solicitant/împuternicit;
-copie certificat de înregistrare la ORC, în cazul persoanelor juridice;
-dovadă cont bancar activ;
-adeverință, în original, care să ateste, conform înscrisurilor din registrul agricol, suprafața de teren utilizată de solicitant în anul de cerere, în baza oricărui act juridic care conferă dreptul de folosință asupra terenului în cauză;
-declarație pe propria răspundere;
-copie a filelor din Registrul agricol deschis la primărie, din care să rezulte suprafețele cultivate cu usturoi.
Sprijinul financiar este de maximum 3.000 euro la hectar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here