Crucea Roşie Olt continuă să ajute instituţiile aflate în linia întâi, în lupta cu noul coronavirus.

0
1125

După ce au donat 300 bucăți dezinfectant pentru pardoseală, 100 de bucăți dezinfectant pentru mâini și suprafețe, 50 de cutii de mănuşi, 200 de viziere, 20 de combinezoane şi produse de igiena pentru spălătoriile și bucătăriile spitalelor, voluntarii de la Crucea Roșie Olt continuă să fie alături de eroii în alb din mai multe unități medicale, din județ.


Matrialele au fost distribuite cu ajutorul voluntarilor și al pompierilor de la ISU Olt, iar produsele au fost preluate de către Spitalul Județean de Urgență Slatina, Spitalul Municipal Caracal, Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci, Direcția de Sanătate Publică Olt, Serviciul Județean de Ambulanță Olt, Inspectoratul pentru Situații de Urgenta ”Matei Basarab” Olt.
„Orice donație este binevenita și, cu siguranță, ajuta instituțiile spitalicești sa își desfășoare activitatea de protecție a populației mai bine și mai ușor. Voluntarii în uniformă roşie nu se vor opri aici, se vor implica şi în alte acţiuni, menite să sprijine comunitatea în această situaţie de urgenţă”, a declarat Simona Capisizu, directorul de la Crucea Roșie Olt.
Totodată, în această perioadă, Crucea Roșie asistă persoanele vulnerabile în situaţii de dezastre si de criza.
„Prin programele şi activitatile sale în beneficiul societăţii, contribuie la prevenirea şi alinarea suferinţei sub toate formele, protejează sănătatea şi viaţa, promovează respectul faţă de demnitatea umană, făra nicio discriminare bazată pe nationalitate, rasă, sex, religie, vârstă, apartenenţa socială sau politică. Prin acțiunea sa unitară, Crucea Roșie se adaptează schimbărilor din cadrul societăţii pentru a putea sprijini comunităţile să facă faţă situaţiilor de criză şi suferinţei umane”, a complertat Capisizu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here