Primarii orașelor din Olt s-au conformat Ordonanței militare

0
921


Primarii celor opt orașe oltene s-au conformat prevederilor Ordonanței militare și au achiziționat aparate cu dezinfectant pentru scările blocurilor. Unii au cumpărat astfel de dispensere și pentru instituțiile publice.


*Slatina
În capitala Oltului, încă de ieri a început instalarea celor 1400 de aparate.
„Deși impedimentele au fost nenumărate, așa cum v-am promis, vă anunț că astăzi am început montarea dispozitivelor cu soluții dezinfectante la intrările blocurilor de locuințe și vă asigur că în cel mai scurt timp posibil vom acoperi cele peste 1400 de scări de bloc de pe raza orașului nostru”, a declarat Emil Moț, primarul Slatinei.
*Caracal
Și în cel de-al doilea municipiu al județului au fost achiziționate astfel de aparate.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Caracal, Anca Ioniță: „au fost comandate 401 aparate ce vor fi montate în scările de bloc. Acestea urmează să sosească iar montarea lor se va face în cel mai scut timp posibil.”
*Corabia
La Corabia astăzi va începe montarea dispenserelor, iar primăria se va îngriji și de alimentarea cu dezinfectant a acestora.
„În cursul acestei zile urmează să primim aparatele, iar imediat va fi demarată și procedura de amplasare. Au fost cumpărate 110 aparate și peste 200 de litre de dezinfectant’, a declarat pentru PTV Oltenia, Dan Olteanu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Corabia.

*Balș
În orașul de pe Olteț după ce au fost achiziționate dispensere pentru instutuțiile publice, urmează să fie amplasate și în scările de bloc.
„A fost făcută achiziția pentru 250 de scări de bloc iar firma cu care am încheiat contractual se va ocupa și de alimentare cu dezinfectant a aparatelor” a spus Cristian Popescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Balș.
*Scornicești
Potrivit ediului din Scornicești, Ioan Prioteasa, au fost achiziționate 200 de dispensere, incluziv pentru școli și unele instituții publice.
„Am făcut o achiziție de aproximativ 40.000 de lei ce împlică 200 de aparate. 140 sunt pentru scările de bloc iar restul pentru cabinetele medicilor de familie, școli și primărie”, a spus edilul.
*Potcoava
Și în cele 20 de scări de bloc din Potcoava vor fi instalate aparate cu dezinfectant. Autoritățile estimează că amplasarea lor se va încheia azi.
„Am cumpărat de pe internet aparate pentru 20 de scări, inclusiv dezinfectant și ne-a costat 1.500 de lei. Deja am amplasat jumatate din ele. Azi vom termina”, a declarat Manuel Enăchioaie, edilul din Potcoava.
*Drăgănești Olt
În 70 de scări din Drăgănești Olt vor fi instalate aparatele cerute prin Ordonanța militară, urmând ca oamenii să le folosescă ori de câte ori vor intra și ieși din bloc.
„Au venit aparatele, urmează să le instalăm. Am luat 80, iar scări de bloc avem 70, restul vor fi puse la școli și alte instituții’, a spus viceprimarul Dumitru Ciubuc.
*Piatra Olt
În Piatra Olt, investiția este ceva mai mică, deoarece sunt decât 6 scări de bloc. Autoritățile de aici au găsit și o soluție de avarie, în lipsa dezinfectantului, ce lipsește de pe piață, acesta a fost inlocuit cu spirt.
„Am cumpărat 7 aparate, dintre care unul l-am pus la primărie. Dar nu am găsit dezinfectant, așa că am pus spirt. Pe acesta il aveam déjà cumpărat pentru angajații primăriei’, a spus Tudor Udrescu, primar Piatra Olt.
Autoritățile locale au fost obligate prin Ordonanța militară ca până pe 31 martie să instaleze dispensere în toate scările de bloc. Acesta fiind una dintre măsurile menite să limiteze răspândirea virusului mortal COVID 19.


Redactor: Georgeta Trusca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here