Consilierii din Caracal, ‘spectatori’ în ședință

0
583

În plină pandemie, cosilierii locali din Caracal au mers la teatru. Nu, nu au fost spectatorii niciunei piese de teatru ci au participat la ședința ordinară a Consiliului Local.

Municipalitatea a considerat că, în această perioadă, ședințele trebuie ținute într-o sală unde se poate păstra distanța corespunzătoare între persoane, așa că, întrunirile legislativului local se vor ține în sala de spectacole a Teatrului Național.
„Am ales ca locație pentru a desfășura ședința ordinară a CL Caracal, aferentă lunii martie, sala mare a Teatrului Național pentru a respecta masurile impuse de autorități,având în vedere situația dificilă pe care o traversăm”, a declarat Liviu Radu, primarul din Caracal.
Pe ordinea de zi a fost și proiectul ce prevede desființarea cantinei sociale.Ținând cond de situația actuală, municipalitatea caracaleană a introdus pe ordinea de zi un alt proiect ce vine în ajutorul oamenilor aflați în situație de risc din punct de vedere economic și medical.


Mai exact, cei 150 de beneficiari ai cantinei sociale vor primi tichete de masă pe perioada străii de urgență. Caracalenii ce au în prezent, depus dosar la cantina socială vor fi în continuare ajutați de către Primărie.
Cosilierii locali au aprobat și amplasarea unor noi stații de taxi în oraș, dar și crearea unui sens unic pe Calea București.
În ședință, managerul Spitalului Municipal, Marian Mitran a dar explicații consilierilor locali despre pregătirea unității medicale ce trebuie să preia pacienții infectați cu noul coronavirus.
În continuare, edilul Liviu Radu transmite caracalenilor să respecte măsurile împuse de autorități.
„În continuare fac apel la calm şi canalizarea atenţiei către aplicarea cu rigurozitate a măsurilor de prevenire şi limitare pentru răspândirea anumitor boli respiratorii, inclusiv cea determinată de noul coronavirus. Locuitorii orașului nostru: – să evite aglomeraţiile şi să evite frecventarea spaţiilor închise aglomerate (de ex. supermarketuri);– să menţină o distanţă de cel puţin 1 metru faţă de orice persoană cu simptome respiratorii (de ex. tuse, strănut); – să-şi spele frecvent mâinile, folosind apă şi săpun atunci când mâinile sunt vizibil murdare sau antiseptic pe bază de alcool dacă mâinile nu sunt vizibil murdare; – să utilizeze tehnica de a tuşi sau a strănuta în interiorul cotului flectat sau să-şi acopere nasul şi gura în timpul tusei şi strănutului cu un şerveţel de unică folosinţă, urmată de aruncarea acestuia după utilizare şi spălarea IMEDIATĂ a mâinilor cu apă şi săpun; – să se abţină de la atingerea gurii, nasului şi ochilor;- să respecte regulile privind modul de purtare, îndepărtare şi eliminare a măştilor asociate cu o igienă corectă a mâinilor după îndepărtare” , a declarat Liviu Radu.

Redactor: Georgeta Trusca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here