Cine poate beneficia de ajutor pentru angajarea unei bone

0
671

Legea care prevede ca parintii vor putea primi, de la autoritatile locale, un ajutor financiar cuprins intre 250 si 710 lei pentru fiecare copil de varsta prescolara, in vederea angajarii unei bone, a fost promulgata Klaus Iohannis.

Proiectul de lege a fost adoptat la mijlocul lunii martie de Camera Deputatilor si urmeaza sa intre in vigoare in 60 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial. Cuantumul acestui ajutor difera in functie de veniturile nete lunare pe membru de familie. Ajutorul financiar va fi acordat lunar pentru fiecare copil de varsta prescolara. De acest ajutor pot beneficia persoanele care au in intretinere copii de varsta prescolara, ale caror venituri sunt de pana la 3.500 lei pe membru de familie si care se afla in una din urmatoarele situatii: Este parintele la care copilul locuieste in mod statornic, are calitatea de reprezentant legal al copilului si se ocupa de cresterea si ingrijirea acestuia,
sau este persoana desemnata de parinte pentru intretinerea copilului, pe perioada absentei parintilor. Potrivit legii, ajutorul financiar pentru plata serviciilor oferite de bona se va acorda in limita fondurilor bugetare anuale aprobate cu aceasta destinatie in bugetul local.

Redactor: Roxana Mihalache

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here