Nepăsarea și incompetența unora, ne poate costa viața

0
983


Într-o perioadă în care igienizarea spațiilor publice, și nu numai, este vitală, în unele scări de bloc din Slatina, nici măcar nu se mătură.


În condițiile în care municipalitatea a demarat o amplă campanie de dezinfecție a scărilor de bloc și amplasarea unor aparte de igienizare, unii administratori ai Asociaților de proprietari sunt dezinteresați total de situația actuală.


Unii nici nu au achiziționat clor sau dezinfectanți pentru curățarea scărilor de bloc, sau mai mult unele scari, nu au fost măturate de săptamâni bune. Oamenii sunt nevoiți să își spele singuri în fața ușii. Cât despre igienizarea ușilor sau a balustrăzilor nici nu se pune problema. Și toate astea în condițiile în care slătinenii plătesc zeci de lei lunar la întreținere.
În zona Steaua, mai multe scări de bloc, ce aparțin unor Asociații de proprietari se confruntă cu această situație.
“De trei săptămâni pe scara noastră s-a măturat doar o dată. Bidonul cu apă pe care îl las la ușă este încă plin, deci de spălat nici nu se pune problema. Ușa de la intrarea în bloc nu a fost curățată niciodată. Zilnic îmi spăl în fața ușii fiindcă sunt bărână și îmi este frică pentru mine, copiii și nepoții mei. Dacă îți permiți să îi atragi atenția doamnei de la Asociație îți spune că se curăță. Dar nu se vede, pe balustradă este stratul de praf de câțiva centimetri. Uneori se mătura doar la primele etaje. Dacă nu înțelegem că acum este o situație de viață și moarte, ce să mai zicem mai târziu”, ne-a spus locatara unui bloc din zona Steaua.
Și pe rețelele de socializare, slătinenii au început să semnaleze această problemă.


“La noi în bloc pe femeia care spală scările nu am mai vazut- o de 2 saptamani și ăștia cică dezinfectează scările de bloc”, a postat un internaut.
“Așa se dezinfectează cel mai bine, în lipsă”, a răspuns un altul.
“Ai și tu dreptate. Mai spăl eu , la mine la ușă cu clor, dar cred că în curând mă apuc să spăl toată scara”, a adăugat o slătineancă.
Acest lucru se întâmplă în condițiile în care municipalitatea dezinfectează zilnic scările de bloc, străzile și aleile. Iar începând de astăzi la intrarea în blocuri vor fi amplasate aparate cu dezinfectant.


“Vă aducem la cunoștință faptul că Primăria Municipiului Slatina a depus toate eforturile necesare astfel încât, începând de mâine, se vor desfășura acțiunile cu privire la montarea de dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocurilor de locuințe situate pe întreaga rază a municipiului nostru, respectiv peste 1400 de scări”, a declarat ieri, edilul Emil Moț.

Redactor: Georgeta Trusca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here