PAUL STĂNESCU: “PSD solicită Guvernului să treacă la treabă!”

0
634


La începutul săptămânii a intrat în vigoare Starea de Urgență, decretată de președintele Klaus Iohannis, de atunci zilnic sunt instituite alte noi măsuri de prevenire a extinderii COVID 19.

Ieri, Guvernul s-a întrunit într-o videoconferință pentru a discuta noi măsuri ce se pot institui, în mare parte după ce mai multe companii au anunțat suspendarea activității.
Social-democrații, prin vocea secretarului general Paul Stănescu susțin că aceste măsuri nu sunt ferme și clare. Economia țării va suferi mult mai mult decât ne așteptăm, dacă nu se iau măsuri curajoase, după modelul altor țări UE.


„Cred că toată lumea se aştepta la altceva. La măsuri ferme, clare, curajoase aşa cum au făcut majoritatea statelor europene, la măsuri care să ajute românii şi mediul de afaceri românesc să treacă cu bine peste această criză economică provocată de pandemie. La responsabilitate, că tot ne cer tuturor acest lucru. Ceea ce am văzut, în schimb, nicio măsură privind explozia preţurilor la alimente şi produsele de bază, nimic despre ratele românilor la bănci, nimic despre stimularea şi menţinerea firmelor româneşti în activitate sau salvarea locurilor de muncă”, a declarat Paul Stănescu, secretar general al PSD.
Cu toate acestea, Stănescu consideră salutară decizia premierului de a adopta măsura propusă de PSD , prin care șomajul tehnic să fie achitat în proporţie de 75% pentru toţi angajaţii companiilor afectate. Dar, în acest moment decizia dea împumuta IMM-urile cu bani din bugetul statului este foarte neclară.
”Este bine că guvernul oferă bani cu împrumut IMM-urilor, dar căror firme, din ce domenii, cu ce criterii? Cine va decide cum şi cui se dau aceşti bani? Bine că le-au luat şi pe acestea, dar nu sunt suficiente!”, a completat Stănescu.
După ce PSD a cerut plafonarea prețurilor la alimentele de bază și medicamente, acum cer și plata CAS şi CASS pentru firmele afectate de criză.

Reporter: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here