Marius Iancu: “Plafonați prețurile!”

0
765

Pandemia COVID 19 a declanșat o nouă criză economică. Sunt afectați atât marile fabrici, cat și micile afaceri de familie.


În Olt, și-au suspendat activitatea Pirelli și Bekaert iar patronii de restaurante, saloane cosmetice, etc au fost nevoiți să închidă ca măsură de prevenire a răspândirii virusului mortal.
De frica unor măsuri drastice care implică inclusiv inchiderea orașelor sau a magazinelor alimentare și a farmaciilor, oamenii cumpără oricât și la orice preț.
De această situație au profitat speculanții. În piețe, prețul legumelor s-a triplat. Dacă săptămâna trecută un kilogram de cartofi era 2 lei acum îl cumperi și cu 5 lei. Vânzătorii spun că această situație este creată de vânzătorii en-gros.


Oamenii se plâng că această situație este și în farmacii. Pe lângă faptul că în farmacii nu găsești măști sau dezinfectant, prețul unor medicamente s-a majorat. De exemplu, dacă în urmă cu câteva săptamâni banalul paracetamol costa 2 lei, acum sunt farmacii ce il vând cu 5 lei.
Pentru a stopa evoluția prețurilor, deputatul de Olt, Marius Iancu cere plafonarea prețurilor de bază și medicamente.


„Opriți specula! Plafonati prețurile la alimentele de bază și medicamente! (…) Dacă Guvernul nu va lua o măsură urgentă pentru oprirea speculantilor și nu va plafona prețurile la pâine, ouă, carne și produse din carne, legume, medicamente și materiale sanitare, PSD va depune un proiect de lege, pe care îl vom adopta în regim de urgență, prin care vom plafona prețurile la alimentele de baza, medicamente și produse sanitare, dar nu la valoarea de azi, ci la media prețurilor din ultimele 3 luni”, a declarat Marius Iancu, deputat PSD Olt.
Această măsură este prevăzută să fie luată în declanșarea Stării de Urgență, dar pe care Guvernul nu s-a grăbit să o ia până la această dată.
Totodată, hipermarketurile anunță stabilirea unor prețuri minime la produsele de maximă necesitate aflate pe linia de produse ale magazinelor.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here