PAUL STĂNESCU: ’Ultimul gest iresponsabil al Guvernului’

0
1994

Vineri încetează starea de urgență, iar în Parlament a fost aprobată legea care instituie starea de alertă. Aceasta va intra în vigoare luni, pe 18 mai, ceea ce face ca trei zile românii să poată să se deplaseze în voie.
Democarații susțin că acest lucru s-a întâmplat din cauza iresponsabilității Guvernului.

“Ultimul gest iresponsabil al Guvernului, acela de a trimite îngrozitor de târziu Parlamentului proiectul de lege care reglementează măsurile ce trebuie luate după 15 mai, este încă o dovadă că liberalii nu se gândesc cu adevărat la protejarea sănătăţii oamenilor şi la reluarea în siguranţă a activităţii companiilor. De fapt, ei nu se gândesc cum să ajute oamenii, ci să-și vadă de afacerile de partid. Şi ca să vă dovedesc asta, am adunat zece exemple din ultimele zile care arată fără echivoc că toate deciziile importante ale guvernării liberale provoacă permanent neplăceri şi mai mari sau chiar drame, iar efectele pe termen lung sunt, din păcate, extreme de dure”, a declarat secretarul PSD, Paul Stănescu.
Acesta susține că liberalii urmăresc prelungirea stării de urgență pentru afacerile de partid. Inclusiv reprezentanții USR-PLUS au susținut acest punct de vedere.
„Vor să prelungească, de fapt, starea de urgenţă numind-o stare de alertă dar impunând aceleaşi îngrădiri ale drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, după cum au început să fie acuzaţi chiar de către USR-PLUS. Vor să aibă controlul absolut netransparent al fondurilor publice, de aceea prelungesc şi în starea de alertă achiziţiile fără licitaţie pentru orice tip de produs, indiferent că este de maximă necesitate sau nu. Se gândesc în primul rând la clientela de partid, nu a fost de ajuns că au angajat peste 12.000 de pile folosind ca pretext pandemia, acum vor să numească în funcţii publice persoane care nu sunt functionari publici, prin derogare de la Codul Administrativ”, a completat Stănescu.

Un alt punct abordat de secretarul PSD a fost cel al testării populației. Acest lucru este solicitat de luni bune și de medici, iar în alte țări a fost implementat.

„Au avut aproape trei săptămâni de la primul mesaj al preşedintelui că după 15 mai vom ieşi din case şi nu au folosit timpul pentru a testa cât mai mulţi români, asa cum le-am cerut repetat; testarea a cunoscut fluctuaţii uriaşe şi neexplicate de nimeni şi acum promit tardiv testare masivă abia după 1 iunie. Principalii demnitari ai statului se contrazic public pe teme de maximă importanţă pentru cetăţean, precum declaraţia pe proprie răspundere pe care ministrul sănătăţii o consideră depăşită din 15 mai iar premierul o vede ca obligatorie în continuare, în vreme ce ministrul de interne îi vede ca penali pe toţi cei care strănută şi nu au mască”, a explicat senatorul de Olt.
Nici economia țării nu este într-o situație prea bună. Specialiștii au susținut că urmează o recesiune mai puternică decât cea din 2010. Și asta și din cauză că nu au fost luate măsuri concrete de relansare a economiei.
‘Avem cel mai mic pachet de sprijin al economiei ca procentul din Produsul Intern Brut dintre statele europene, de circa 3% din PIB, România fiind cam la acelaşi nivel cu Tunisia sau Togo, mult sub Polonia, cu 6%, sau chiar Cehia care dă 18% dar Guvernul e mulţumit de asta.” a completat demnitarul.

Vești bune nu vin nici din agricultură. Stănescu a subliniat faptul că ne confruntăm cu cea mai dură secetă din ultimii zeci de ani iar prețul alimentelor creşte, în timp ce „ajutorul guvernului pentru sectorul agro-alimentar este o adevărată reţetă a subdezvoltării, exportăm cereale şi mână de lucru ieftină în fermele şi abatoarele din Germania şi importăm 80 din necesarul de carne de porc al ţării”, a completat Stănescu.

Nici sectoarele, farmaceutic și de asistență socială nu sunt într-o situație prea bună. În plină pandemie oamenii nu isi găsesc medicamentele de care depinde viața lor.

Totodată și faptul că sute de români au plecat în Germania să muncească în agricultură și în Austria să aibă grijă de bătrâni îl nemulțumește pe demnitar. Acest lucru se întâmplă în condițiile în care centrele de asistență socială nu au personal suficient.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.