CAS Olt: Zeci de controale la furnizorii de servicii medicale

0
887

Serviciul Control al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Olt a efectuat 47 de controale la mai mulți furnizori de servicii medicale
Cele mai multe verificări au fost în cabinetele medicilor de familie, 18, dar și în farmacii și la furnizorii de investigații medicale paraclinice.

Potrivit purtătorului de cuvânt al CAS Olt, Constanța Florea, au fost verificaţi 18 medici de familie, 2 furnizori de investigaţii medicale paraclinice, 1 furnizor de dispozitive medicale, 10 farmacii, 1 cabinet stomatologic, 3 controale au vizat asistența medicală spitalicească, 5 asistența medicala de specialitate clinica, 5 programele naționale de sănătate și 2 controale au fost efectuate la furnizori de medicină fizică și de reabilitare.

In cadrul acestor controale s-a verificat modul de respectare a clauzelor contractuale,
concordanța serviciilor medicale contractate, raportate de furnizor și decontate de casa de asigurări de sănătate cu serviciile medicale consemnate în evidențele cabinetelor medicale, respectarea programului de lucru precum și modul de respectare pe parcursul derulării contractului a condiţiilor existente la momentul evaluării.

‘Urmare acțiunilor de control realizate a fost imputată furnizorilor verificați contravaloarea serviciilor medicale raportate la CAS Olt cu nerespectarea prevederilor legale şi a obligaţiilor contractuale, aceasta fiind în suma de 168.188 de lei. Principalele disfuncţionalităţi şi iregularităţi identificate în cursul acţiunilor de control au fost: constatarea unor servicii medicale raportate şi neregăsite consemnate în registrele de consultaţii, cazuri de pacienti care erau internați în aceeaşi unitate sanitară prin spitalizare continuă şi în aceeaşi zi au beneficiat de servicii medicale în ambulatoriu sau în regim de spitalizare de zi, acordarea de certificate de concediu medical fără respectarea prevederilor OUG nr. 158/2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate și nerespectarea programului de lucru’, a declarat Constanța Florea.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here