Florin Barbu: ‘Vă invit să încurajăm producătorii autohtoni, cumpărând românește’. Oltul este reprezentat de doi producători

0
847

Cine vrea să aibă pe masa de Crăciun produse tradiționale poate face cumpărăturile de la producătorii români ce sunt așteptați în curtea MADR. Săptămâna viitoare, micii antreprenori români sunt așteptați la un Târg de Crăciun cu produse tradiționale agroalimentare, care va avea loc în curtea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

Și din Olt sunt prezenți în târg doi producători, unul din Drăghiceni și altul din Rotunda.

Voi merge la târgul din curtea MADR cu miere și produse apicole. Am mai participat la astfel de târguri, inclusiv la MADR și la Slatina. Mă ocup cu apicultura din 2014 și  de atunci merg în târguri de specialitate cu produsele apicole”, a declarat Aurel Stancu, apicultor.

Cel de-al doilea producător din Olt va fi prezent în târgul de la București cu ulei presat la rece.

Târgul va fi deschis în perioada 19-21 decembrie 2023, între orele 9-19, iar pe 22 decembrie 2023, programul va fi de la ora 9 până la ora 14.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) organizează, cu sprijinul Asociației Produs de Cluj și cu participarea membrilor  Federației Naționale a Producătorilor de Produse Tradiționale din România (FNPPTR), „Târgul de Crăciun” cu prilejul sărbătorilor de iarnă.

Evenimentul se va desfășura în curtea MADR în perioada 19-22 decembrie 2023, expozanții oferind consumatorilor o gamă variată de produse tradiționale.

Cei care vor vizita târgul vor putea achiziționa bucate specifice Crăciunului din toate regiunile țării, precum: brânză, smântână, caşcaval, telemea, brânză de burduf, caş, cârnaţi de porc, slănină afumată, caltaboş, jumări, cârnaţi de casă, lebăr, tobă de casă, jambon afumat, muşchi afumat, cozonac, prăjituri, siropuri, gemuri, dulceţuri din fructe, băuturi spirtoase etc.

În preajma sărbătorilor de iarnă, timp de patru zile, MADR își va deschide porțile pentru a găzdui o expoziție cu vânzare de produse agroalimentare românești. Acest eveniment constituie un bun prilej de a face cunoscute tradițiile și obiceiurile culinare naționale, de a promova valorile populare românești autentice, transmise din generație în generație. Vă invit să încurajăm producătorii autohtoni, cumpărând românește de la acești oameni harnici și muncitori care știu să ducă mai departe datinile prin realizarea de produse cu gust, ca odinioară”, a declarat Florin-Ionuț BARBU, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Totodată, vizitatorii vor avea posibilitatea de a-și procura produse recunoscute pe scheme de calitate europene (IGP): Magiun de prune Topoloveni, Telemea de Sibiu și Plăcinta dobrogeană. De asemenea, se vor putea regăsi produse din sistemul agriculturii ecologice din România, precum legume, dar și diferite sortimente de miere și produse ale stupului.

Producătorii din arealul zonei montane vor aduce diverse preparate din păstrăv, dulcețuri, gemuri, sucuri, siropuri, zacuscă, tocană din legume și fructe deshidratate, iar din fermele vegetale vor fi aduse legume și fructe de sezon, ulei de floarea soarelui presat la rece și diverse produse obținute din lavandă. Pentru cei aflați în căutare de cadouri, meșterii populari vin în întâmpinarea lor cu o gamă largă de produse ce pot fi oferite în dar celor dragi.

Redactor : Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here