Angajații DSP Olt continuă protestele. Cei de la Ambulață au renunțat la GREVA FOAMEI

0
1289

Angajaţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt au protestat pentru a opta zi în fața instituției. Ei cer alinierea salariilor cu cele ale personalului Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi au anunţat că vor continua acţiunile până când solicitarea lor va fi rezolvată.

„Ţinând cont de faptul că în Direcţiile de Sănătate Publică activează funcţionari publici cu atribuţii comparabile cu ale funcţionarilor din Casele Judeţene de Asigurări de Sănătate, dar şi urmare a aprobării majorării salariale pentru angajaţii Caselor de Asigurări, considerăm că este încălcat principiul egalităţii în drepturi, principiul echităţii, angajaţii instituţiei noastre fiind discriminaţi. Protestul se va continua până obţinerea drepturilor salariale similare CNAS”, au transmis angajaţii DSP Olt încă din prima zi de proteste.

Salariaţii DSP Olt au afirmat că nu vor înceta să protesteze până la rezolvarea revendicărilor.

În paralel, angajații de la SAJ Olt au renunțat la proteste după ce liderii lor au fost primiți la Guvern de premier și de ministrul Muncii.

„Federaţia Ambulanţa, afiliată la Blocul Naţional Sindical, informează că greva foamei declanşată de preşedintele Federaţiei Ambulanţa, Gheorghe Chiş şi a celor 8 lideri de sindicat, a încetat în seara zilei de 21 Noiembrie 2023, ora 21:00, iar hotărârea de a suspenda protestele din sediile centrale ale serviciilor de ambulanţă, a fost luată azi, 22 Noiembrie 2023, ora 8:00”, au transmis, miercuri, sindicaliştii.

Potrivit acestora, deciziile au fost luate în urma întâlnirilor cu premierul Marcel Ciolacu şi cu ministrul Muncii, Solidarităţii Sociale, Simona Bucura Oprescu.

„Au convenit un calendar de soluţionare a problemelor din serviciile de ambulanţă, în funcţie de priorităţi şi posibilităţile reale de rezolvare. Deputatul Gabriel Valer Zetea a fost implicat în organizarea întâlnirilor, însoţind grupul greviştilor la ambele întâlniri. Blocul National Sindical mulţumeşte tuturor pentru suport şi salută acţiunea rapidă a Guvernului României pentru rezolvarea protestelor din serviciile de ambulanţă”, au mai transmis sindicaliştii.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here