AJVPS Olt, luptă continuă cu braconierii. Mihai Albulescu:’’ Performanță contra performanță’’

0
1308

Lupta cu braconierii piscicoli continuă pe râul Olt. 4 kilometri de plasă a fost strânsă, doar într-o zi, de inspectorii AJVPS Olt, doar din zona a două baraje, Ipotești și Arcești.

Acțiunea AJVPS Olt este sprijinită de pescarii sportivi și este una continuă.

‘Tot timpul avem probleme cu braconierii piscicoli. Acum s-au specializat, nu mai pun plasa la suprafață, ci în adâncime. Dar ne-am dotat și noi cu o ancoră pe care o legăm de bărci și ‘greblăm’ în adâncime tot Oltul. Așa ajungem să scoatem la suprafață sute de metri de plasă. Ne ajută pescarii sportivi. În perioada aceasta este sezonul la șalău și știucă. Ei ajungă în mijlocul Oltului, văd plasele și ne transmit locația. Așa ajungem să avem și câte 3-4 intervenții pe săptămână ’, a declarat Mihai Albulescu, director AJVPS Olt.

Probleme sunt și în pădurile județului, unde baconierii au ajunsă să îi pândească pe inspectorii AJVPS cu aparate de termoviziune.

‘Probleme sunt și în păduri. Braconierii sunt bine organizați, s-au dotat cu aparate de termoviziune. Un astfel de aparat costa între 7000 și 20.000 de lei. Ne pândesc pe câmpuri, dar ce nu știu ei este faptul că și noi avem opt astfel de aparate, și suntem cu ochii pe ei. În ultima perioadă am tot prins . Performanță contra performanță’, a completat Albulescu.

Din păcate, luna trecută, în Senat a fost adoptat un proiect de lege privind regimul armelor și munițiilor. Astfel , braconajul ar putea deveni o faptă mult mai greu de pedepsit.
Senatul a aprobat fără dezbatere un proiect de lege prin care numărul de arme de pază și apărare ce pot fi deținute de o persoană devine nelimitat, iar proprietarii lor vor putea să achiziționeze echipamente de vedere în infraroșu, de termoviziune și amortizoare, ceea ce va face ca braconajul să devină mai ușor de practicat, cu risc mai mic de descoperire a făptașilor. La fel de grav este că proiectul prevede că te poți duce la vânătoare beat sau drogat, cu condiția să nu folosești arma. Proiectul urmează să intre în dezbaterea Camerei Deputaților, care este forul decizional.

https://www.facebook.com/watch/?ref=saved&v=712509043793504

https://www.facebook.com/ajvpsolt1/posts/pfbid02SpQyySpAs3fECsXujGVYWSDuZxaDQwKn1SoFKrkzz4Y3iGTswh7mk4QsCWrgqXNQl

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here