O nouă ediție a campaniei „Biblioteca lui Moș Crăciun – Pe principiul FII mai bun”

0
1589

Proiectul educațional „Biblioteca lui Moș Crăciun – Pe principiul FII mai bun” vine să doteze biblioteci școlare din mediul rural cu cărți. Proiectul este inițiat de Asociația „Educația este Putere” în colaborare cu Facultatea de Management și Dezvoltare Rurală Slatina, filială a USAMV București și este la cea de a doua ediție.

„Avem deosebita plăcere de a lansa cea de-a II-a Ediție a proiectului educațional național „Biblioteca lui Moș Crăciun – Pe principiul FII MAI BUN!” care își propune să crească gradului de implicare a comunităţii educaționale locale și naționale în soluţionarea situațiilor ce prezintă risc de abandon şcolar prin crearea unor medii favorabile învățării. Proiectul este organizat de Asociația „Educația este Putere” în parteneriat cu BeEDucated și Facultatea de Management și Dezvoltare Rurală, USAMV București – Filiala Slatina și se va desfășura în perioada 10 noiembrie – 22 decembrie 2023.Ediția precedentă a adus alături 92 de instituții de învățământ din România și peste 1200 de cadre didactice și elevi voluntari cu ajutorul cărora am reușit să dotăm bibliotecile școlilor din județul Olt, din mediul rural, cu o colecție de 4000 mii de cărți, manuale și auxiliare. Ne dorim ca în acest an să dezvoltăm proiectul și să ne îndreptăm către cât mai multe instituții din cât mai multe județe, instituții care ne-au solicitat ajutorul de-a lungul timpului.
Lansăm astfel o invitație către întreaga comunitate locală și națională pentru a continua să construim împreună punți de cunoaștere și să aducem zâmbete în inimile elevilor din medii defavorizate”, a declarat Claudia TRUȘCĂ, Director PR, Asociația „Educația este Putere”

Obiectivul este acela de a găsi o soluție la fenomenul de abandon și părăsire timpurie a școlii, o realitate serioasă, complexă, generată de o multitudine de cauze, adesea suprapuse, care necesită în consecință o diversitate de modalități de adresare și combatere.

‘În perioada 10 noiembrie – 22 decembrie 2023 propunem să transformăm cărțile în visuri și bibliotecile în adevărate spații de creație.

Alătură-te și tu celor peste 1200 de profesori și elevi voluntari ai primei ediții a proiectului educațional BibliotecaLuiMosCraciun pentru a continua să construim împreună punți de cunoaștere și să aducem zâmbete în inimile elevilor din medii defavorizate.

Pentru mai multe informații ne puteți contacta oricând la adresa de email bibliotecaluimoscraciun@gmail.com.’, se arată în mesajul organizatorilor.

În Olt donațiile pot fi aduse la Facultatea de Management și Dezvoltare Rurală, Filiala Slatina, Str. Strehareti nr 150.

 Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here