Începe reabilitarea termică a blocurilor din Scornicești

0
989

În octombrie, anul trecut, erau aprobate în Consiliul Local două proiecte importante pentru Scornicești. În februarie a fost semnat contractul pentru cele două proiecte ce prevăd reabilitarea termică a blocurilor din Scornicești. Este vorba de primul lot și vizează reabilitarea termică a cinci blocuri, pe PNRR.

Acum, edilul Daniel Tudor, anunță că vor începe lucrările propriu-zise.

‘După numeroase proiecte finalizate și multe altele aflate în diferite stadii de lucru, iată că, în această perioadă, dăm startul unui alt obiectiv major, mult-așteptat de întreaga comunitate din orașul nostru: REABILITAREA TERMICĂ A BLOCURILOR DIN SCORNICEȘTI! Este, fără îndoială, un proiect amplu, derulat prin PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență), un obiectiv care, odată început, vă asigur că va avea continuitate prin demararea multor alte lucrări ce se vor derula în acest sens’, a anunțat edilul.

Potrivit edilului, proiectele preved lucrări la ceele  două loturi de câte 5 blocuri. Administrația publică din Scornicești a mai încercat reabilitarea celor 10  blocuri, În trecut, în 2017, proiectul a fost depus pe POIM, dar s-a renunțat  din cauză  că locatarii nu au fost de acord cu cofinanțarea. Era prinsă o finanțare de 60% pe fonduri europene, 15% de la bugetul local și 25% locatari.

Potrivit aceleași surse valoarea lucrărilor de la primul lot se ridică la 10.711.302, 93 lei fără TVA, iar suma solicitată pentru lotul II este de 9.029, 708,61 lei fără TVA.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here